Google Maps yemek fotoğrafları gösterecek

google maps yemek

Google’ın popüler harita servisi Google Maps yemek yemek için restoran arayan kullanıcılarına artık yakın civardaki restoranların yemek fotoğraflarını da gösterecek.

Google üzerine büyük yatırım yaptığı Lens teknolojisini artık Google Maps ile beraber kullanacak.

Google Maps yemek sektöründe ana oyuncu olacak

Böylece kullanıcılar restoran araması yaptığında ve haritada bir restoranı seçtiğinde, önceki müşterilerin o restoranda çektiği “yemek tabağı” ve menü fotoğrafları en önce gösterilecek.

Ayrıca, “tabakları keşfet” isimli bir sekmede, bu restoranda çekilen yemek tabağı fotoğrafları da ayrıca sergilenecek. Google hangi fotoğrafın yemek tabağı hangi fotoğrafın ise selfie veya başka fotoğraf olduğunu, Lens teknolojisi sayesinde ayırt edecek.

Stanford coronavirüs nedeniyle dersleri online’a taşıyor

Kullanıcılar ayrıca beğendikleri bir yemek fotoğrafına tıklayara yakın bölgede o yemeği sunan başka restoranları da arayabilecek. Tüm bunlar, Lens teknolojisinin fotoğraflar üzerinde detaylı görsel arama yapabilmesinin sonucu.

Ayrıca, menünün bilmediğiniz bir yabancı dilde olması halinde, yine Lens teknolojisi sayesinde menüdeki metinler Translate servisi üzerinden bildiğiniz bir dile çevrilecek. Yabancı bir ülkede restoran ararken son derece kullanışlı bir hizmet.

“Tabakları keşfet” özelliği dünden itibaren Android uygulamasında yayına açıldı. Yeni özelliğin kullanıcıların telefonlarına ulaşması kısa zaman alacak.

Google Maps bu hamlesiyle beraber artık sosyal hayattaki önemini daha da güçlendirmiş oldu. Şimdi rakibi Apple’ın, iPhone cihazlarına Google Maps sokmama çabası çok daha zor olacak.

google maps yemek