Spotify yıllık kazancını açıkladı: Hisseleri fena çakıldı

Spotify yıllık kazancını

Spotify yıllık kazancını açıkladı. Fakat bu durum şirketin pek işine yaramamış gibi görünüyor. Hisselerde büyük bir düşüş gerçekleşti.

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik platformları içerisinde yer alan Spotify yıllık kazancını açıklandıktan hemen sonra çok sert bir düşüş yaşadı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre 2021 yılı içerisinde 3,25 milyar dolar gelir elde edildi. Bunun yaklaşık olarak 2,58 milyar doları premium abonelerden sağlandı.

Konuyla ilgili detaylara baktığımızda reklam gelirlerinin 443 milyon dolar olduğu görülüyor. Ayrıca şirketin toplamda elde ettiği 3,25 milyar dolarlık gelir geçen yıl ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 16 seviyelerinde bir büyümeye tekabül ediyor.

Spotify yıllık kazancını önemli oranda artırdı

Online müzik devi tarafından yapılan açıklamalar sadece bunlarla sınırlı değildi. Kullanıcı sayısını yüzde 18 seviyesinde artırmayı başaran Spotify, böylece 406 milyon aboneye ulaştı. Tüm bu istatistikler dışarıdan bakıldığında son derece olumlu görünüyor. Fakat yatırımcılar bundan pek tatmin olmadı.

Spotify yıllık kazancını

Bir süredir Spotify ile ilgili çok fazla sorun yaşanıyordu. Dünyanın en popüler podcast yayınlarında bile aşı karşıtlığı yapılması uygulamayı zor duruma düşürdü. Kullanıcılar aşı karşıtlarının bu platform içerisinde yer almasını kınadı. Spotify bu durumda ne yapacağını şaşırdı. Tüm bu etkenler hisselerinde yaklaşık olarak yüzde 18 seviyelerinde düşüşe neden oldu.

Spotify CEO’sundan hata yaptıklarını belirten açıklama

Spotify yıllık kazancını açıkladıktan sonra hisselerde yaşanan bu kayıp pek anlaşılır değil. Mali durum raporu ile ilgili değerlendirmelere bakacak olursak reklamların fena bir gelir getirmediğini söyleyebiliriz. Ayrıca premium abonelerin sayısı her geçen yıl artıyor. Bakalım Spotify tüm bu olumlu gelişmeleri hisselerine yansıtabilecek mi.