Spotify tartışmalı podcastlerden daha büyük problemlerle uğraşıyor

Spotify tartışmalı podcastlerden daha büyük problemlerle uğraşıyor

Platformdan müziğini çeken müzisyenlerden tutun özel şovlarını duraklatan yüksek profilli bir podcast yayıncılarına kadar Spotify her yönden saldırı altında. İşte detaylar.

Joe Rogan’ın tartışmalı podcast’i ve Spotify platformunun yanlış bilgilendirme politikaları hem dahili hem de harici olarak herkesi öfkelendirdi. Şirket, bir süredir Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme sunan bir podcast yüzünden eleştiri alıyor. Şimdiye kadar, muhtemelen Joe Rogan destanı olayları hakkkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Popüler podcast sunucusu yıllardır tartışmalı bir konuydu, ancak 31 Aralık’ta doktor ve biyokimyacı Dr. Robert Malone’un yer aldığı bir bölümün ardından eleştiriler arttı. Rogan’la konuşurken Dr. Malone, COVID-19 aşıları hakkında bir dizi asılsız iddiada bulundu. Bu da kısa sürede çığ gibi büyüyen problemlere yol açtı.

Spotify tartışmalı podcastlerden daha büyük problemlerle uğraşıyor

Bölüm yayınlandıktan sonra yüzlerce doktor, hemşire, bilim insanı ve eğitimci Spotify’a açık bir yanlış bilgilendirme politikası oluşturmasını önerdi. Bu tür içeriklerin “yayılımını azaltma sorumluluğunu” üstlenmesini isteyen bir mektuplar yağdı. İki hafta sonra, CEO Daniel Ek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Geçen hafta şirketin 2021 4. çeyrek kazanç çağrısı sırasında Ek, şirketin içerik politikasını daha erken yayınlamama sorumluluğunu üstlendi. “Daha önce yapmalıydık ve bu benim suçum,” diye itiraf etti. Aynı gün bir şirket toplantısında çalışanlara CEO, Spotify’ın bir yayıncı olmadığını, bu nedenle Rogan’ın şovu üzerinde önceden yaratıcı bir kontrole sahip olmadığını açıkladı. Ek, “Podcast yayıncılarının misafirlerini önceden onaylamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak