Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak

Tinder, flört uygulamasında bazı değişikliklere gidiyor. Şirket yaşlı kullanıcıları hakkında yeni bir karara imza attı. İşte tüm detaylar.

Şirket, yaşlı kullanıcıları içeren ve “önemli ölçüde fazla” ücretlendirme uygulamasını sorgulayan yeni bir raporun ardından, artık eski kullanıcılardan Tinder Premium kullanmak için daha fazla ücret almayacağını söyledi. Mozilla ve Uluslararası Tüketiciler tarafından hazırlanan rapor, Tinder+ fiyatlandırmasının kullanıcıdan kullanıcıya ne kadar değişebileceğini ayrıntılı olarak açıkladı. Rapor, altı ülkede (ABD, Hollanda, Yeni Zelanda, Kore, Hindistan ve Brezilya) Tinder+’a kaydolan “gizli müşterilere” dayanıyordu. Rapora göre, 30 ila 49 yaş arasındaki Tinder kullanıcılarından Brezilya hariç her ülkede genç meslektaşlarına göre ortalama yüzde 65,3 daha fazla ücret alındı. Tinder’ın, yaşa dayalı fiyatlandırması, flört uygulaması için uzun zamandır bir tartışma kaynağı olmuştur. Piyasaya sürüldüğünde şirket, yaşlı kullanıcılardan daha fazla ücret aldıklarını söylemişti. Bunun ardından şirket bir çok bölgede politikasıyla ilgili problem yaşadı.

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak

Ancak Tinder bazı bölgelerde bu uygulamayı sona erdirme sözü vermiş olsa da, birçok ülkede farklı fiyatlar sunmaya devam etti. Consumers International‘ın en son raporu, flört uygulamasının abonelik fiyatlarının ne kadar değişebileceğini vurguluyor. Rapora göre en düşük fiyat 4,95 dolar, en yüksek fiyat 24,54 dolar oldu. Hollanda’da en düşük 4,45 dolar ve en yüksek 25,95 dolar olmak üzere 31 farklı fiyat vardı. Şimdi şirket, yaşa dayalı fiyatlandırmayı tamamen bırakmayı planladığını söylüyor. Pazar günü yayınlanan bir blog yazısında şirket, “bu yılın ikinci çeyreğinin sonuna kadar tüm pazarlardaki tüm üyelerimiz için yaşa dayalı fiyatlandırmayı ortadan kaldırmayı planlıyoruz” dedi.

Opel elektrikli otomobilde lider olmak istiyor: Fena bir rakip geliyor