Spotify, sesli asistanının verilerinizi nasıl kullandığını açıkladı

Spotify, sesli asistanının verilerinizi nasıl kullandığını açıkladı

Spotify sesli asistanın piyasaya sürülmesi bazı gizlilik sorularını gündeme getirdi. Şirket şimdi bunlardan bazılarını doğrudan çözmeye çalışıyor. Müzik dinleme devi, verilerinizi nasıl dinlediği ve kullandığı dahil olmak üzere “Hey Spotify” ın nasıl çalıştığını daha fazla özetledi.

Spotify, öncelikle ses yardımcısının açılmasının kesinlikle isteğe bağlı olduğunu vurguladı. Özelliği istediğiniz zaman açabilir istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Şirket ayrıca asistanın söylediğiniz her şeyi kaydetmemesi konusunda ısrarcı. Yalnızca uyandırma kelimesini söylediğinizde veya işlem düğmesine dokunduğunuzda ses verilerini yakalamaya başlayacak ve isteği yerine getirme işlemi tamamlandığında duracak. Ses özellikli reklamlar sırasında çalan ton gibi her zaman bir uygulama içi görsel-işitsel ipucu olacak. Spotify uygulaması “birkaç saniyelik parçacıklarda” uyandırma kelimesini dinliyor. Ancak doğru kelimeleri söylemezseniz bunlar siliniyor. Yine de verilerinizin nereye gittiği net değil.

Spotify, sesli asistanının verilerinizi nasıl kullandığını açıkladı

Uygulama, bir Soru-Cevap’ta, verileri yalnızca ses işlevselliğini artırmak ve özellikler geliştirmek için değil, aynı zamanda “daha alakalı” (yani hedeflenmiş) reklamlar sağlamak için kullandığını söyledi. Premium abonesiyseniz bunun pek bir önemi yok. Ancak verileriniz için daha sıkı bir kapak tercih edip etmediğinizi belirtmekte fayda var. Uygulama, Spotify’ın çalışması için gerektiğinde bulut depolama sağlayıcıları ve diğer ortaklarla bazı bilgiler paylaştığını da sözlerine ekledi. Ayrıntılar, Access Now gibi eleştirmenlerin Spotify konuşma tanıma patenti hakkında endişelenmesinden sonra geldi. Buluş, Spotify’ın yaş, cinsiyet, aksanlar ve hatta “duygusal durumunuz” gibi ayrıntıları tespit etmesine izin verecek. Teorik olarak, Spotify bunu profilinizi çıkarmak veya duygularınızı manipüle etmek için kullanabilir. Bu sadece bir patenttir ve herhangi bir ürüne ulaşması garanti edilemez.

Google Stadia, 10 yeni bağımsız oyun alıyor