Google telefon uygulaması, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları kaydedecek

Google Telefon uygulaması, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları kaydedecek

Google, geçen yıl Telefon uygulamasına, cihazınıza ve bölgenize bağlı olarak bir dizi kısıtlamayla sessizce arama kaydı ekledi. Şimdi, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak kaydetmenize izin vermek için özelliği genişletiyor.

“Her Zaman Kaydet” ayarının ekran görüntüleri, bir Xiaomi Mi A3 telefondaki Google Phone uygulamasının görüntüleri alan biri tarafından paylaşıldı. Görüntüler, XDA Geliştiricilerine ulaştırıldı. Yeni özelliği açtığınızda, her arama yaptığınızda veya aldığınızda kayıt düğmesine basmanız gerekmeyecek. Bu da sık kullanıcılar için kullanışlı bir genişletme. Orijinal kayıt güncellemesi gibi, ilk olarak bu kez Ocak ayında bir APK sökümünde görüldü. Şu anda piyasaya sürüldüğü bildiriliyor olsa da farklı tüzükler ve düzenlemeler nedeniyle kullanılabilirliğin kesinlikle sınırlı olması bekleniyor. Özellikle, bazı ABD eyaletleri, bir çağrının tüm taraflarının kayıt için onay vermesi gerektiğini belirten yasalar çıkarmış.

Google Telefon uygulaması, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları kaydedecek

Google, bunu ilk kez kullananlar için şu ifadeyle durumu zaten açıklamakta: “Arama kaydetme özelliğini kullanırken, aramaların kaydedilmesiyle ilgili geçerli yasalara uymaktan siz sorumlusunuz. Lütfen birçok yargı alanının her ikisinin de onayını gerektirdiğini unutmayın. Bu tür kayıt için taraflar, genel olarak özelliği Hindistan gibi belirli bölgelerle ve Xiaomi ve Nokia telefonları gibi belirli cihazlarla sınırlandırmıştır. Özellik ülkemizde ne şekilde kullanılacak yada ülkemize ne kadar sürede gelecek belli değil. Ancak çoğu konuda kullanım açısından yarar sağlayacaktır.

Intel ve Apple arasındaki eğlenceli atışma: Birbirlerini açık hedef haline getirdiler