Spotify, problem yaratan podcast yayıncısından beklenen özrü aldı

Spotify, problem yaratan podcast yayıncısından beklenen özrü aldı

Spotify, COVID-19 podcast bölümlerine bir ‘içerik danışmanlığı’ ekleyeceğini açıkladıktan kısa bir süre sonra, Joe Rogan tartışmalara yanıt verdi. Rogan, yayını yüzünden Spotify’a problem yarattığı için özür diledi. İşte detaylar.

Joe Rogan Instagram’a yüklediği bir videoda, Neil Young, Joni Mitchell ve diğer sanatçıların müziklerini platformdan kaldırmasına neden olan tepki için Spotify platformundan özür diledi. Ayrıca tartışmalı konulara dikkatle yaklaşacağını belirterek farklı görüşlerle “her şeyi dengelemeye” söz verdi. Rogan “Tüm planlarım hazır veya ayrıntılı değil çünkü gerçek zamanlı olarak karar veriyorum, ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Spotify’a bu süre zarfında bu kadar destekleyici olduğu için teşekkür etmek istiyorum ve bunun başlarına geldiği için çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Spotify, problem yaratan podcast yayıncısından beklenen özrü aldı

Problem yaratan podcast yayınında Dr. Peter McCullough ve Dr. Robert Malone, COVID-19 ile ilgili birçok kanıtlanmamış iddiada bulundu. Aşılarla ilgili bazı söylemlerde bulundular. Bu olay 1000’den fazla doktor, hemşire, bilim insanı ve eğitimciden oluşan bir grubun Spotify’a bir yanlış bilgilendirme politikası oluşturmasını talep eden bir açık mektup göndermesine yol açtı. Tüm bu problemlerin ardından platform bir haftadır gündemden düşmedi ve politikalarını değiştirmek zorunda kaldı. Rogan da yarattığı tüm problemlerin farkında olacak ki bu durumla ilgili nihayet beklenen açıklamayı yaptı. Spotify tarafından henüz cevap gelmedi.

Google tablet teknolojisine yöneliyor: Apple karşısında diz çökebilir