Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanabiliriz: Bilim insanları uyardı

NASA, Güneş Sistemi 'fosillerini' keşfetme görevini başlattı

Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanma ihtimalimiz var. Bilim insanları konu ile ilgili ve son derece önemli uyarılarda bulundu. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Her geçen gün yeni bilimsel çalışmalar ile birlikte aslında Güneş fırtınasına hazırlıksız olduğumuz bir kere daha ortaya çıktı. Kesinlikle hafife alınmaması gereken bu olay tüm dünyada hayatı adeta felç edebilir. Binlerce yıl önce Dünyanın yoğun bir şekilde etkilenmesine neden olan güneş fırtınaları yaşamı yok edecek dereceye getirmişti.

Normal şartlarda güneş fırtınaları güneşin aşırı derecede aktif olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Güneş tsunamisi olarak bilinen bu tür olaylar karbon-19, berilyum-10 ve klor-36 gibi radyoaktif materyallerin açığa çıkmasına neden oluyor. Bu durum dünyada sıra dışı olayların yaşanmasına neden olabilir.

Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanma ihtimalimiz yüksek

Yaklaşık olarak 9125 yıl önce aşırı büyük bir güneş fırtınası yaşandığı açıklandı. Grönland ve Antartika çevresinde yapılan çalışmalar sonucunda buz çekirdeklerinde bazı radyoaktif materyaller tespit edildi. Bu materyaller 9125 yıl önce devasa bir güneş fırtınası olduğunu gösteriyor.

Güneş fırtınasına hazırlıksız

Her ne kadar çok uzun zaman önce yaşanmış olsa bile yine de bu tür olayların şimdilerde gerçekleşme ihtimali yüksek. Herhangi bir güneş fırtınası yaşanması durumunda aylarca küresel çapta elektrik ve internet kesintisi meydana gelebilir. Bu durum dünya üzerindeki yaşamı adeta felç eder.

Google blok zincir teknolojisi üzerinde çalışıyor: Yeni projeler var

Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanma ihtimalimiz olduğunu söyleyen bilim insanları hiçbir hazırlık yapılmamasından şikayetçi. Konu ile ilgili sadece NASA temel düzeyde bazı aktivitelere sahip. Bunun dışında Güneş fırtınalarına karşı elle tutulur bir önlem alınmıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?