Spotify uygulamasına müzik videoları ekleyecek

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Spotify yakında müziği sadece dinlemenize değil, izlemenize de izin verebilir. İşte tüm detaylar.

Bloomberg kaynakları, akış hizmetinin uygulamasına tam uzunlukta müzik videoları eklemeyi düşündüğünü iddia ediyor. Şirketin potansiyel ortaklarla konuştuğu bildiriliyor, ancak özelliği kimin destekleyeceği veya ne zaman geleceği belli değil. Spotify konuyla ilgili şimdilik yorum yapmaktan kaçınıyor. Spotify’da video hizmeti şu anda şu anda podcast’ler, 30 saniyelik hikaye anlatımı klipleri ve siz belirli bir şarkıyı dinlerken dönen 10 saniyelik GIF’lerle sınırlı. Medya devi, Mart ayında TikTok benzeri bir yayın başlattı, ancak bu, video izlemekten çok müzik ve podcast’leri keşfetmeyi amaçlayan bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Şirket birkaç yıl önce Comedy Central ve ESPN’den klipler gibi TV içeriği kullanmayı denedi, ancak fazla ilgi görmedi.

Spotify bu hizmetin fişini çekti

Yine de bu konsept, müzik akışı hizmetleri için yeni değil. Apple Music’in yıllardır müzik videoları hizmeti var. Spotify’ın da kendince eklemeler yapması, Apple ile rekabet etmesine yardımcı olacak ve normalde videoları YouTube’da izleyecek olan izleyicileri cezbederek kendi platformuna çekebilecek. Ayrıca yeni akışa içerik ekleyecek ve Spotify’ın Instagram ve TikTok gibi sosyal ağlardan müziğe eğilimli izleyicileri çekmesine yardımcı olacak. Müzik videoları kendi başlarına çok fazla doğrudan gelir sağlamıyor. YouTube, içerik oluşturuculara reklam gelirlerinden yüzde 55’lik bir pay veriyor ve bu da ortalama olarak 1.000 görüntüleme başına 18 ABD Doları’na denk geliyor. Sanatçılar, plak şirketleri ve dahil olan diğer kişiler daha sonra bu küçük miktarı bölmek zorunda kalacak.

Yeni gelir kaynakları bulma baskısı da var. Spotify, hem zorlu bir küresel ekonomi hem de ticari yanlış adımlarla boğuşurken, podcast ekibindeki 200 kişi de dahil olmak üzere, personelinin önemli bir bölümünü bu yılın başlarında işten çıkardı.

Call of Duty hileci tespitine karşı gerçek oyuncuların klonlarını kullanıyor