Call of Duty hileci tespitine karşı gerçek oyuncuların klonlarını kullanıyor

Call of Duty hileci

Activision’ın sistemleri bir hileci tespit ettiğinde veya şüphelendiğinde, bir  oyuncu klonunu devreye sokulabilir. Oyuncu klonu, gerek oyuncuları etkilemediği gibi,  bilgisayar korsanlarının kafasını karıştırmak için kullanılacak.

Hile karşıtı ekibine göre, bu özelliğin asıl zekice kısmı, bu kolunlarının maçtaki gerçek bir oyuncunun klonu olması. Bu klonlar tıpkı gerçek bir oyuncu gibi hareket ediyor, ve dünyayla etkileşime giriyor.  Hileciyi bu sayede bu rakiple karşılaştığını tuzağa düşmüş oluyor.

Hileciler ilk bakışta bu klonların gerçek bir oyuncu arasındaki farkı anlayamayacaklar. Öyle ki, hilecilerin yasadışı araçları aracılığıyla meşru oyuncular için elde ettikleri aynı türden gizli bilgileri bile yayacaklar. Bununla birlikte de şüpheli hilecilerin yakınında konuşlanacaklar . Eğer şüpheli görünen bir oyuncu bir klon ile etkileşime girerse,  anında bir hacker olarak ifşa edilecek.

Call of Duty hileci

Öte yandan, hile karşıtı bir girişim olan Ricochet,  hacker faaliyetlerini azaltan Quicksand adlı bir uygulamanın kapattığını  duyurdu. Bu uygulama Call of Duty hilecisini yavaşlattıiği gibi zaman zaman da dondurabiliyor. Buna ek olarak kontrol şemasını da ele geçirebilir.  Bu her ne kadar kulağa hoş gelse de bu durum gerçek oyuncularda ciddi bir  karışıklığa neden olabilir. Sonuçta karşınızdaki düşmanın inanılmaz yavaş hareket etmesi, oyunun temposunu düşürebilir. Bu yüzden Quicksand, güncellenmiş bir sürümü gelene kadar şimdilik rafa kaldırılmış durumda.

Call of Duty hileci

Bitmedi. Ricochet, ciddi bir avantaj sağlayan XIM tarzı oyun kontrolörleri engellemek için bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile beraber iki hafta içinde Modern Warfare II ve Warzone’da bu cihazların kullanımın yüzde 59 düştü. Bu cihazı kullanan kişilerin yüzde 57’si bu cihazı tekrar kullanmadı gözlemlendiç Israrla XIM kontrolörü kullanmak isteyen oyuncular ise Hile karşıta cezalara çarptırıldı.

DC yeni Superman’ini seçti