Spotify işe alımları azaltıyor

Spotify bir hizmetini sessizce sonlandırdı

Ekonomik durgunluğun internet dünyası üzerindeki etkisinden korkan Spotify, işe alımlarını yüzde 25 azaltma kararı aldı.

Gerek müzik gerekse çeşitli podcastler dinlemek isteyen kişilerin bir numaralı tercihi olan Spotify, kullanıcı sayısını istikrarlı bir şekilde artırıyor. Ayrıca kullanıcıların platformda geçirdiği sürede artıyor. Ancak tüm bunlara rağmen İsveç merkezli şirket zorlu bir sürece hazırlanıyor. Bunun sebebi ise son dönemde tüm teknoloji dünyasını etkileyen ve gelecek hakkında endişelenmelerine sebep olan ekonomik durgunluk.

Bloomberg tarafından ele geçirilen şirket içi yazışmalar, Spotify’ın önümüzdeki dönemde işe alımları yüzde 25 azaltmaya karar verdiğini ortaya çıkardı. Şirket önümüzdeki dönemde ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşanırsa bunu minimum hasarla atlatmak istiyor. Bu yüzden de masraflarını mümkün olduğunca kısmaya çalışıyor.

Spotify küresel spor bölümünün başkanı değişti

Oysa daha geçen hafta yatırımcılarla bir konferansta bir araya gelen Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketin büyümesine dikkat çekmiş, ayrıca yakında sesli kitaplara da girerek daha da büyüyeceklerini söylemişti. Ancak görünen o ki yaklaşan ekonomik sıkıntılar şirketin bireysel başarısını gölgede bırakacak kadar endişe yaratıyor.

Yaklaşan ekonomik durgunluk sebebiyle işe alımlarını azaltan ya da hepten durduran tek şirket Spotify değil. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde Meta ve Twitter gibi şirketler de benzer kararlar almıştı. Öte yandan Netflix gibi bazı şirketler sadece işe alımları durdurmakla yetinmeyip işçi çıkarma yoluna da gidiyor. Masrafları kısmak için iş gücünü azaltmaya karar veren bu şirketlerden biri de Elon Musk’ın Tesla’sı.

Diablo 4, Immortal gibi oyun içi harcamalara bel bağlamayacak