Spotify başını belaya sokan podcast için yüklü bir miktar ödedi

Spotify başını belaya sokan podcast için yüklü bir miktar ödedi

Spotify geçtiğimiz günlerde tartışmalı podcast yüzünden gündemden düşmedi. Şirket 2020’de Joe Rogan ile podcasti “The Joe Rogan Experience” için anlaşma yapmıştı. Şimdi şirketin başını belaya sokan bu anlaşmanın maliyeti ortaya çıktı. İşte detaylar.

İlk raporlar, anlaşmanın değerini yaklaşık 100 milyon dolar olarak belirledi. Bununla birlikte, Rogan’ın COVID-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgileri yaydığı podcastinin ardından Spotify çok daha fazla para harcamak zorunda kalmış. The New York Times’a göre, üç buçuk yıllık anlaşma, ek ödeme olasılığıyla birlikte en az 200 milyon dolar değerinde. Şirket geçtiğimiz günlerde büyük podcast yapım şirketleri Gimlet Media ve The Ringer’ı satın aldı. Raporun belirttiğine bakılırsa, Rogan’a ödediği miktar şirketleri satın almak için Spotify’ın ödediğinden bile daha fazla. Söz konusu yapım şirketlerini satın almak için Spotyify’in 200 milyon doların altında ödeme yaptığı göz önünde bulundurulursa şirket her açıdan zararda görünüyor.

Spotify başını belaya sokan podcast için yüklü bir miktar ödedi

Rogan’ın programı, ABD dahil 93 ülkede Spotify’ın en popüler podcast’i durumunda. Joe Rogan Experience’ın bölümleri on milyonlarca dinleyiciyi toplayabilir. Ancak bu yayınlar aynı zamanda şirketin başını belaya da sokuyor. Rogan’a ve şirkete yönelik tepkiler, Ocak ayında çığ gibi büyüdü.

Neil Young ve Joni Mitchell gibi önemli eleştirmenler Spotify’ı zararlı yanlış bilgiler yaymakla suçladı ve müziklerini platformdan çekti. Aynı zamanda, Brené Brown Spotify’a özel podcast’lerinin bölümlerini beklemeye aldı. Film yönetmeni Ava DuVernay, geçen yıl Spotify ile bir podcast anlaşması yaptı, ancak bu ay şirket için herhangi bir içerik üretmeden önce bağları kesti. Tüm bunların neticesinde şirket ödediği parayla kaldı.

Snapchat kullanıcılarını konserlerle eşleştirmeye başlayacak