Spot Bitcoin ETF heyecanıyla Bitcoin 35 bin doları test etti

Bitcoin gizliliği ve güvenliği arttırdı! spot

Geçtiğimiz hafta BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunun kabul edildiğine dair yayılan yanlış haberin ardından yükselişe geçen Bitcoin, yeni günde 35.200$ seviyelerini test etti.

 Dün akşam saatlerinde Grayscale-SEC arasında süren spot Bitcoin ETF davası beklendiği gibi sonlandı. Yargıç SEC’e, Grayscale’ın önerdiği Bitcoin ETF’nin halihazırda onaylanmış BTC ETF’lerine benzer olduğunu ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca başka bir haberde de SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce’in, spot BTC ETF’nin beş yıldır “mantıklı” olduğunu düşündüğünü ve ürünün neden henüz onaylanmadığının kafa karıştırıcı olduğunu söyledi. Pozitif haber akışları Bitcoin’deki yükselişleri sabah saatlerine kadar destekledi.

altcoinleri Bitcoin

Coinshares verileri incelendiğinde, dijital varlık yatırım ürünlerine üst üste dördüncü haftada 66 milyon dolar tutarında giriş gördü ve girişler son bir ayda toplam 179 milyon dolara ulaştı. Girişlerin %84’ü Bitcoin yatırım ürünlerine oldu ve yılbaşından bugüne olan toplamı 315 milyon dolara çıkardı. Grayscale-SEC mahkeme kararından gelen olumlu haberlere rağmen bu seferki düşük girişlerin, yatırımcıların daha temkinli bir yaklaşım benimsediğinin göstergesi olduğu öne sürülüyor.

Ethereum ise devam eden endişelerle birlikte, geçtiğimiz hafta çıkış görülen tek altcoin oldu. Endişeler Ethereum’da 7,4 milyon dolarlık çıkışa sebep olurken, altcoinler arasında geçen hafta 15,5 milyon dolar daha giriş gören Solana parlayan yıldız olmaya devam ediyor.

Yükselişlerin ardından piyasanın toplam değeri iki günde %9 üzerinde artışla 1,23 trilyon dolar üzerinde hareketlilik gösteriyor. Yeni günde BTC yükselişi devam ederken, lider altcoin Ethereum da yükselişlere eşlik ediyor.

Fakat diğer altcoinlerde karışık bir seyir hakimiyetini sürdürüyor. BTC’in piyasa hakimiyetinin %54 seviyelerine kadar yükselmiş olması altcoinlerdeki baskıyı arttırmaya devam ediyor. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan MINA %94’lük yükselişle liderliği alırken, %30 artışla BLZ ikinci ve %23’lük hareketiyle onu takip eden PEPE ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.

Alan Wake 2 yağmuru hissetmenizi sağlayacak