Bitcoin ve Ethereum korelasyonu zayıflarken piyasada düşüş hakim

Haftanın potansiyeli yüksek kriptoları Bitcoin

Yeni haftanın ilk gününde Bitcoin , son 24 saat içinde %1,40’luk düşüşle 41.035 dolar seviyesinden, Ethereum da aynı zaman diliminde %1,98’lik düşüşle 2.422 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 19 Ocak’ta onayıyla, Nasdaq ve Cboe (Chicago Board Options Exchange), Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF’leri) üzerinde opsiyon ticaretine başlama izni aldı. Nasdaq, BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ında opsiyonları listeleyip işlem yapma izni için başvuruda bulunurken, Cboe “Bitcoin Tutan ETP’ler” üzerinde opsiyon ticareti yapma yetkisi talep etti.

Bu gelişme, 11 Ocak’ta SEC onayı alarak işlem görmeye başlayan spot BTC ETF’lerinin ardından geldi. Cboe’nun Başkan Yardımcısı Catherine Clay, BTC ETF opsiyonlarının ürünlere fayda sağlayacağını ve riski azaltacağını belirtti. Opsiyon ticareti onayının en erken Şubat sonunda ve en geç 21 Eylül civarında gelmesi beklenmektedir.

Büyük Bitcoin transferi

BlockInvest İtalya’da karşılıksız kredileri tokenleştirme projesine başlıyor

İki aşamalı bir projede karşılıksız kredileri (NPLs) tokenleştirme planları yapan BlockInvest, ilk aşamada bir konsept kanıtı gerçekleştirecek ve ikinci aşamada İtalya’daki temerrüde düşen ipotekleri tokenlaştıracak. BlockInvest, Milan merkezli 130 Servicing ile iş birliği yaparak native dijital varlık tabanlı menkul kıymet notlarını doğrudan zincir üzerinde çıkaracak.

BlockInvest ayrıca, Davis & Morgan ile iş birliği yaparak zor durumdaki gayrimenkul kredilerini tokenleştirmeyi hedefliyor. Projenin amacı, tokenleştirme aracılığıyla varlıkları zincire taşıyarak kurumların finansal istikrarını artırmak ve kredi portföyünün sağlığını iyileştirmek.

Karmaşık kredilerin hala sorun teşkil İtalya’daki NPL pazarı için Finansal İstikrar Kurulu (FSB), İtalyan hükümetini piyasanın gelişimini desteklemeye, NPL çözümlerini kolaylaştırmak için mahkeme sistemini güçlendirmeye ve bu sorunu çözmek için daha fazla insan kaynağı tahsis etmeye çağırdı.

Bitcoin gizliliği ve spot güvenliği arttırdı! Fed başkanı

Coinbase ve SEC davası: Token’ların geleceğini belirleyen kritik duruşma

Coinbase ve SEC, 17 Ocak’ta karşı karşı geldi. Dava, sektörde token’ların geleceğini belirleyebilecek önemli bir dönemeç olarak görülüyor.

SEC’in 2023 Haziran’da Coinbase’e karşı başlattığı kripto alanındaki önemli hukuk mücadelelerinden biri olan davada 13 token’ın sınıflandırılması tartışıldı. Hakim Katherine Polk Failla, duruşma sırasında kripto endüstrisine dair derin bir anlayış sergileyerek token’ların güvenlikli olarak değerlendirilip değerlendirilmemesi gerektiği konusunda SEC’in avukatlarını sık sık sorguladı.

Coinbase’in avukatları, kripto topluluklarının ortak girişim olarak etiketlenmesine ve kripto token’larının hisse senetlerine benzetilmesine karşı çıkıyor ve davada Hakim Failla’nın vereceği karar, kripto sektörünü, düzenlemeleri ve milyonlarca kişiyi etkileme potansiyeline sahip.

Ripple, SEC’in mali belge talebine itiraz ediyor

Ripple Labs’ın SEC’e karşı yürütülen davasında, Ripple’ın avukatları, SEC’in ek finansal belgeler talebinin geçersiz olduğunu savundu. 19 Ocak’taki mahkeme dilekçesinde, Ripple’ın hukuk ekibi, SEC’in tavrının keşif aşamasında değiştiğini ve belirlenen sürenin geçtiğini belirtti.

SEC, Ripple’dan 2022 ve 2023 mali yıllarına ait denetlenmiş finansal tabloları sunmasını talep etmişti. Ripple, bu talebin geçerli olmadığını ve mahkeme sürecine ilişkin önemsiz olduğunu ifade etti. SEC ve Ripple arasındaki dava Nisan ayında başlayacak ve kripto topluluğu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir.

Alone in the Dark’tan Yeni Video Geldi