BTC , 40.298 Dolardaki Direnç Seviyesini Kırdı

Bitcoin boğa koşusu BTC

Cuma akşamından bu yana kayıplarını telafi etmeye çalışan BTC opsiyonlarının sona ermesi ile ilk işlem gününde 42.186 dolar seviyesinde fiyatlanıyor; Ethereum da 2.267 dolar seviyesinde işlem görüyor.  

BlackRock’ın Bitcoin ETF’i, 2 milyar dolarlık varlık yönetimiyle rekor kırdı

Geçtiğimiz Cuma günü, BlackRock’ın iShares Bitcoin ETF (IBIT), yeni başlatılan spot Bitcoin ürünleri arasında varlık yönetimi (AUM) açısından 2 milyar doları aşan ilk fon oldu. Bu durum, Grayscale’in GBTC’sini içermiyor.

Çünkü GBTC, kapalı uçlu bir fon olarak başlamıştı. Daha sonra spot ETF’e dönüştüğü zaman, 30 milyar dolarlık AUM’a sahipti. Yatırımcılar, fonun toplam bitcoin miktarını 49,952’ye çıkaran yaklaşık 4,300 bitcoin (BTC) ekleyerek, IBIT’e Perşembe günü yaklaşık 170 milyon dolar ekledi.

Bitcoin’in Cuma günü erken saatlerde 40,000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte, AUM’u 2 milyar doların üzerine çıktı. Şu anda 2 milyar doların üzerinde AUM’a sahip olan fon, geçtiğimiz yıl başlatılan 600’den fazla ETF içinde varlık toplama sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. ETF Store’un başkanı Nate Geraci, IBIT’in yakın zamanda birinci sıradaki liderliği ele geçirebileceğine inanıyor.

2 milyar dolarlık sınırı aşan bir sonraki fonun muhtemelen Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu (FBTC) olacağı düşünülüyor. Bu fonun elinde tutmuş olduğu Bitcoin sayısı 25 Ocak itibariyle yaklaşık 44,000 Bitcoin’dir.

Bitcoin

Spot BTC ETF’leri için federal düzenleme zorunluluğu çağrısında bulundu

Kongre’nin dijital varlık piyasaları üzerinde hiçbir federal düzenleyiciye yetki vermemesi nedeniyle Behnam, kripto düzenlemeleri için yasal düzenleme çağrısında bulundu. Ancak mevcut durumda, çatışmaları çözme ve müşteri korumaları gibi konularda yeterli düzenleme olmadığını belirtti.

Behnam, CFTC’nin 2023’te kripto alanda kötü niyetli aktörlere karşı yaptığı hamleleri övdü, ancak bazı araçların bulunmaması nedeniyle daha kapsamlı yetkilere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Google, Kripto Para Reklam Politikasını güncelleyeceğini duyurdu

Google, 29 Ocak 2024’ten itibaren kripto paralar ilgili reklam politikasında bir güncelleme yapacak.

Bu güncelleme, kripto para borsaları, NFT oyunları ve donanım cüzdanları gibi şirketlerin reklamlarını düzenleyen koşulları netleştirmeyi amaçlıyor. Güncellemeyle birlikte kripto para borsaları ve ABD’yi hedefleyen reklam verenler, yerel yasalara uyma ve Google’dan sertifika alma koşuluyla ürün ve hizmetleri ile ilgili reklamlarını yayınlayabilecekler.

Bitcoin boğa koşusu BTC

Ayrıca, kripto ödemelerini kabul eden işletmeler, madencilik donanımları, vergi/yasal hizmetler ve güvenlik hizmetleri gibi belirli kategorilerde reklamlara izin verilecek. NFT oyunlarının reklamları için belirli şartlar altında onay verilecek.

Donanım cüzdanları reklamları için de belirli koşullar belirlenecek. Ancak, ICO’lar, DeFi protokolleri ve belirli kripto içerikleri içeren reklamlar yasaklanacak. Ayrıca, kripto paralarla ilgili alım satım sinyalleri, yatırım önerileri ve ücretli incelemeler içeren reklamlar da yasaklanacak.

FTX, müşterilerine ödeme yapabilmek için kripto varlıklarını satıyor

2022’de çöktükten sonra hesapları dondurulan FTX, müşterilere ödeme yapabilmek için FTX’e bağlı dört büyük kuruluş, nakit birikimini 2.3 milyar dolardan 4.4 milyar dolara neredeyse iki katına çıkardı.

FTX, dijital varlıklarını satarak 1.8 milyar dolar topladığını belirtti ve ayrıca Bitcoin türev işlemleri yaparak risklerini hedge etmeye çalışıyor. FTX müşterileri arasında, dijital varlıklarının değerini iflas başvurusu yapıldığı zamana sabitleyen bir öneriye karşı çıkan birçok kişi bulunmaktadır.

Veri Gizliliği Günü’nde 2024 yılı gizlilik tahminlerini paylaştı!