ABD Spot Ether ETF’leri Bugün İşlem Görmeye Başlayacak

Ethereum tekrardan 3000 doların altında Ether ETF

Spot Ether borsa yatırım fonları ( Ether ETF ‘ler ), bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde işlem görmeye başlayacak şekilde onaylandı.

 

22 Temmuz’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nasdaq, New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) ve Chicago Opsiyon Borsası dahil olmak üzere borsalarda işlem görebilmesi için gerekli olan son S-1 kayıt beyanlarını onayladı. Onaylanan spot Ether ETF ihraççıları arasında BlackRock, Fidelity, 21Shares, Bitwise, Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy yer alıyor. Bu onay, SEC’in 19b-4 başvurularını 23 Mayıs’ta kabul etmesinden iki ay sonra geldi ve spot Ether ETF’lerinin borsalarda listelenmesine ve işlem görmesine izin verdi.

Ethereum

Mt Gox, 2,8 milyar dolar değerinde Bitcoin’i yeni bir adrese taşıdı

Arkham Intelligence verilerine göre Mt Gox etiketli bir cüzdan adresi bugün Türkiye saati ile sabah 8 civarında yaklaşık 42.587,49 BTC (2,82 milyar dolar) tutarında bitcoin’i yeni bir adrese gönderdi. Bu hareket, Mt Gox’un alacaklılara 9 milyar dolar değerinde Bitcoin geri ödeme sürecinin bir parçası gibi görünüyor. Aynı zamanda Mt Gox cüzdanı 5.110,16 BTC’yi “1Jbez” ile biten soğuk depolama adresine taşıdı. Mt Gox mütevelli heyeti tarafından Bitcoin ödemelerini dağıtmak için seçilen borsalardan biri olan Bitstamp, bu ayın başında yaptığı açıklamada, token’ların ulaşır ulaşmaz alacaklılara dağıtılacağını belirtti. Mütevelli heyeti tarafından seçilen diğer bir borsa ise token’ların müşterilerine dağıtmak için payını bir hafta önce aldı.

Ethereum ve AVAX Ether ETF

BlackRock’un spot bitcoin ETF’si, Mart ortasından bu yana en büyük giriş olan 527 milyon dolarlık net giriş bildirdi

BlackRock’un IBIT, net varlık değeri bakımından en büyük spot bitcoin borsa yatırım fonu pazartesi günü 526,7 milyon dolarlık net giriş bildirdi. Bu, 13 Mart’tan bu yana en büyük fon girişi oldu. Bitwise’in BITB’si hariç 10 ABD spot bitcoin ETF’si dün toplamda 533,57 milyon dolarlık net giriş sağladı. IBIT’in girişini Fidelity’nin FBTC’sinin 23,72 milyon dolarlık girişi izledi. Invesco ve Galaxy Digital’ın BTCO’su 13,65 milyon dolarlık giriş gördü ve Franklin Templeton’un bitcoin fonu 7,87 milyon dolarlık giriş bildirdi.

VanEck’in HODL fonu ise 38,37 milyon dolarlık net çıkış kaydetti. Grayscale’in GBTC’si ve Ark Invest ile 21Shares’in ARKB’si gibi kalan fonlar ise gün için sıfır akış bildirdi. Bu yılın Ocak ayında onaylanan spot bitcoin ETF’leri, şimdiye kadar toplamda 17,59 milyar dolar net giriş ve 62 milyar doların üzerinde toplam piyasa değeri biriktirdi.

Huawei MateBook X Pro 2024 inceleme