SpaceX Starlink uyduları uzayı gözlemlemeyi imkansız hale getirecek

Starlink uçaklara internet

Dünyadaki birçok kişi SpaceX Starlink uyduları ile ilgili son derece olumlu konuşurken bazıları çeşitli felaketlere neden olacağını söylüyor. Bu haberimizde tehlikeli bir yön üzerinde duracağız.

Uzaya gönderilen uydular saatte çok yüksek hızlara ulaşarak Dünya çevresinde dolaşırlar. Bu dolaşım sırasında eğer başka bir uzay aracı fırlatılırsa çarpışma meydana gelebilir. Bilim insanları, SpaceX tarafından gönderilen Starlink uyduları ile ilgili böyle bir problemin varlığından bahsediyor.

SpaceX Starlink uyduları tehlike oluşturabilir

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre Starlink projesi için onbinlerce uydu uzaya fırlatılacak. Bu uydular parlak bir yapıya sahip olması nedeniyle çeşitli kazalara neden olabilecek potansiyele sahip.

starlink projesi

Bundan kısa bir süre önce Starlink projesi kapsamında fırlatılan uydulardan birisinin Avrupa Uzay Ajansı uydusu ile çarpışabileceği söylenmişti. Bunun üzerine uydular uygun olarak başka bir tarafa çekildi. Uzay bilimleri alanında çalışmalar yapan araştırmacılar, uzaya fırlatılacak mekiklerin bile tehlikede olacağını ifade etti. Ayrıca dünyanın bir çöplük tabakası ile kaplanma ihtimali de bulunuyor.

Tüm bu koşullar değerlendirildiğinde SpaceX tarafından geliştirilen projenin büyük zarar verme potansiyeli bulunuyor. Böyle bir durumda şirketin öncelikli olarak ekstra güvenlik önlemleri alması şart. Peki sizce SpaceX projesi gerçekten de uzay bilimlerinde engelleyici rol oynar mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX Falcon Heavy roketlerinin heyecan yaratan videosunu paylaştı