SpaceX Crew-3 fırlatılması yine ertelendi

SpaceX Crew-3 fırlatılması yine ertelendi

NASA Pazar günü yaptığı açıklamada, SpaceX Crew-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’na olan görevinin bu sefer 10 Kasım’a ertelendiğini duyurdu. İşte detaylar.

NASA başlangıçta Mürettebat-2 astronotlarının görev tamamlanmadan önce Mürettebat-3 takımını selamlamasıyla direkt olarak devam eden bir akış planlıyordu. Ancak SpaceX Crew-3 için bu planlar şimdilik ertelendi. Uzay ajansı Mürettebat 2’yi Dünya’ya geri göndermeye karar verdi. Hava durumundaki belirsizlik sebebiyle ekip dün yani 8 Kasım’da Dünya’ya indirildi.

SpaceX Crew-3 fırlatılması yine ertelendi

SpaceX, Pazar günü attığı bir tweette Çarşamba gününe kadar havanın belirsizliğinden söz etti. Ancak her şey plana uygun giderse, Mürettebat 3 için araç Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden kalkacak ve 11 Kasım’da yaklaşık 19:10 civarı ISS’ye yanaşacak. İlk olarak 31 Ekim’de fırlatılması planlandıktan sonra, Mürettebat-3, hava sorunları nedeniyle ve bir kez de mürettebat üyelerinden biriyle “küçük bir tıbbi sorun” yaşanması sebebiyle birkaç gecikme yaşadı. Dört astronot – NASA’dan Thomas Marshburn, Raja Chari ve Kayla Barron ve Avrupa Uzay Ajansı’ndan Matthias Maurer – ISS’de yörüngede altı aylık bir konaklama görevine başlayacak. Bunun için SpaceX’in Crew Dragon uzay aracında seyahat edecekler.

Crew-3, NASA’nın Ticari Mürettebat Programının bir parçası olarak SpaceX için üçüncü operasyonel mürettebatlı uçuş. Eğer fırlatılırsa, bu Space X’in insanları Crew Dragon’unda yörüngeye gönderdiği beşinci sefer olacak; SpaceX, Mayıs 2020’de ISS’ye iki NASA astronotu göndermişti. NASA’nın lansmanla ilgili canlı yayın kapsamı, YouTube’da ve ajansın web sitesinde mevcut olacak.

OPPO Reno 6 Lite yakında Avrupa pazarında olacak