Space X uzaya saçma sapan şeyler gönderdi

Spacex askeri

Elon Musk’ın sahibi olduğu Space X uzaya adeta saçma sapan şeyler fırlattı. Peki ama bundaki amaç ne?

Space X uzaya saçma sapan şeyler gönderdi. Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu ABD’li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX firması Uluslararası Uzay İstasyonu’na içinde avokado, dondurma, karınca, taze meyve gibi birçok malzemenin bulunduğu Dragon kapsülünü gönderdi. Dragon kapsülü Falcon roketi ile uzaya fırlatıldı.

Dragon kargo mekiği Falcon roketiyle Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen kargonun ağırlığının yaklaşık olarak 2,17 ton olduğu belirtildi.

Gönderilen malzemelerin içerisinde karınca ve tuzlu su karidesi de bulunuyor.

Space X uzaya saçma sapan şeyler gönderdi

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX firması, Uluslararası Uzay İstasyonu’na avokado, limon ve dondurma gönderdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronotlar için gönderilen malzemeler arasında avokado, limon ve dondurma ile deney amaçlı kullanılacak karıncalar ve tuzlu su karidesleri de yer aldı.
Bunların dışında, uydu ve onarım işlerinde kullanılmak üzere Japon şirketi Gitai Inc. tarafından üretilen bir robotik kol da uzaya gönderildi.

Geçtiğimiz gün yapılan ikmal seferi, SpaceX ‘in ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) adına gerçekleştirdiği 23’üncü sefer olacak.

Dragon kapsülünde neler var?

Dragon kapsülünün içinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışan yedi astronot için avokado, limon ve dondurma bulunuyor.

Kız İzci Grubu uzaya test amaçlı olarak karıncalar, tuzlu su içinde karides ve bitki gönderirken, Wisconsin-Madison Üniversitesi bilim insanları genetik araştırmalarında kullanılan küçük bir ot olan fare kulağı teresi tohumunu gönderdi. Ayrıca kapsül içinde sıfır yerçekimine tabi tutulacak beton örnekleri ile güneş enerjisi pilleri bulunuyor.

Japon şirketi Gitai’ye ait deneysel robot kol da Dragon kapsülü ile uzaya gönderildi.

Sonunda katlanabilir iPhone geliyor!