Musilaj probleminde son durum ne?

Musilaj probleminde son durum ne?

Türkiye gündemi bir süre denizlerde oluşan musilaj problemiyle meşguldu. Marmara denizini saran bu problemde son durum açıklandı. İşte detaylar.

Marmara Denizi’nin büyük bölümünde küresel iklim değişikliği, deniz suyunda akış olmaması gibi sebeplerle ortaya çıkan musilaj problemi hakkında çalışmalar sürüyor. Problemin çıktığı ilk günden beri konuyla ilgili büyük bir mücadele veriliyor. Görünüşe göre tüm mücadeleler ve uğraşlar olumlu sonuçlar veriyor. 8 Haziran tarihinden itibaren Musilaj temizleme çalışmaları çok yoğun bir şekilde başlamıştı. Vatandaşların bırakın denize girmeyi balık bile yemeye çekindiği dönemde musilaj neredeyse tüm denizi kaplamış haldeydi.

Musilaj probleminde son durum ne?

Durum böyle olunca 7 gün 24 saat boyunca temizleme çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmaların sonucunda musilaj sorununun büyük oranda ortadan kalktığı gözlemlendi. Vatandaşlar tekrar denize girmeye başladı. Denizin içinden yapılan çekimlerde de problemin büyük ölçüde ortadan kalktığı gözlemlendi. Deniz suyu neredeyse eski berraklığına kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum‘un çalışmaları neticesinde musilaj problemi geçmişe kıyasla çok daha iyi durumda görünüyor. Hal böyle olmasına rağmen bazı uzmanlar ise musilaj probleminin geri gelmesinden korkuyor. Kış aylarında deniz sıcaklığı düşmezse musilaj problemi nükse edebilir yorumları yapıldı. Prof. Dr. Saadet Karakulak konuyla ilgili: Müsilaj belirli yerlerde hala dip tabakada devam diyor, bitmiş değil. Biz son yaptığımız çalışmalarda Marmara ve Kuzey Ege’ye çalıştık. Edremit Körfezi açıklarında müsilaj şu an hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Apple iPhone 13 Serisi 17 Eylül’de piyasaya sürülebilir!