Sosyal medya fenomenleri sıkı bir şekilde gözetlenecek

Sosyal medya sitelerinde şarkılar

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni alınan bir karar ile birlikte sosyal medya fenomenleri sıkı bir gözetim altında olacak. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Sosyal medya fenomenleri sıkı gözetim altında tutuluyordu. Ancak bunun sertliği açıkçası pek fazla değildi. Mesela reklam işbirliği konusunda biraz daha rahat hareket edebiliyordu. Bildiğiniz üzere YouTube veya Instagram TV üzerinden fenomenler çok çeşitli yayınlar yapabiliyor. Peki bu yayınlarda reklam iş birliği ifade ediliyor mu?

Diyelim ki herhangi bir fenomen Instagram TV ya da YouTube üzerinden canlı yayın yaptı. Böyle bir durumda akıllı telefon ya da çeşitli giyim ürünleri kullanabilir. Ancak bu esnada eğer cep telefonunu kullandığı firmaya veya kıyafetini giydiği markaya teşekkür etmesi gerekiyor. Burada asıl amaç o şirket ile işbirliğini açıkça ifade etmesi.

Ticaret Bakanlığı sıkı bir denetim yapacak

Ticari reklam ve ticari uygulamalar hakkında reklam veren tüm platformlar için bu kural geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak denetlemeler sonucunda eğer suçüstü yakalanan olursa ağır ceza kesilmesi hedefleniyor.

sosyal medya fenomenleri

YouTube’da Instagram TV gibi video paylaşım mecraları burada en çok kontrol edilen noktalar olacak. Instagram, Facebook ve Twitter gibi tüm platformlarda reklam verene ilişkin ad, marka ve ticaret ünvanı bulunacak. Böylece vergilendirme daha kolay yapılacak.

Donald Trump sosyal medya yasaklarına bir blog ile tepki verdi

Ticaret Bakanlığı burada hem daha kolay bir şekilde vergi almayı hem de genel denetimi sağlamak istiyor. Böylece kurallar neticesinde daha sıkı kontroller yapılabilecek. Peki siz alınan yeni kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz?