Enes Batur Meclise davet edilebilir: İlginç bir teklif geldi

Enes Batur meclise

Türkiye’de ve dünyada tanınan fenomenlerden Enes Batur meclise davet edilme ihtimaline sahip. Özellikle son dönemlerde sosyal medya fenomenleri daha fazla anlaşılmak isteniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde önemli bir birim kuruldu. Dijital Mecralar Komisyonu olarak bilinen bu birim bazen çeşitli toplantılar düzenliyor. Bu toplantılar ile birlikte gençlerin sosyal medya alışkanlıkları konusunda bazı açıklamalar ve araştırmalar yapılıyor.

Dijital Mecralar Komisyonu tarafından Perşembe günü gerçekleştirilen toplantı ile birlikte çok çeşitli konular gündeme geldi. Mesela bu toplantıda Bitcoin ilk tartışılan konular içerisinde yer alıyordu. Bunlara ek olarak Türkiye’de temsilcilik açan sosyal medya platformları ve e-spor gibi konular gündeme geldi.

Enes Batur Meclise konuşma yapmak için gidebilir

Dijital Mecralar Komisyonu bu hafta son derece ilginç bir tartışma ortaya attı. Hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan YouTube fenomenleri Enes Batur Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelsin denildi. Elbette bu durduk yere söylenmedi.

Enes Batur meclise

Milletvekillerinden bir tanesi onun özellikle gençler arasında çok fazla izlendiğini belirtti. Ayrıca dünya çapında tanıyor olması onu farklı bir konuma oturtuyor. Yapılan bir teklif ile birlikte meclise gelip konuşma yapması önerildi. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse dünya tarihinde bile bir ilk yaşanacak.

Sosyal medya fenomenleri sıkı bir şekilde gözetlenecek

Genellikle Youtuber olan kişiler siyaset ya da mecliste pek yer edinmiyor. Ancak gençler arasında yaygın olarak izlenen Enes Batur gibi bir isim davet edilirse bu bir ilk olarak karşımıza çıkacak. Peki siz Enes Batur’un meclise gelip konuşma yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?