Sosyal medya fenomenleri hapis cezası alabilir: İşte nedeni!

Enes Batur meclise

Son günlerde fazlasıyla tartışma konusu olan sosyal medya fenomenleri, hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. Peki ama onları böyle bir konuma sürükleyen ne oldu?

Sosyal medya fenomenleri hapis cezası denilince genellikle ilk akla gelen uyuşturucu kullanımı veya ahlaki değerlere ters davranmak oluyor. Enes Batur ve Reynmen gibi sosyal medya fenomenleri genellikle RTÜK tarafından tepki görecek veya BTK ile ters düşecek işlere burunlarını sokmazlar. Fakat hiçbirisinin hesaba katmadığı son derece önemli bir gelişme oldu.

Sosyal medya fenomenleri arasında çekiliş yapmak son derece yaygın. Neredeyse bütün fenomenler bir şekilde çekiliş yapıyor ve takipçi sayısını önemli ölçüde artırmak istiyor. Peki bu yasal olarak doğru mu?

Tüm internet fenomenleri ceza alabilir

Herhangi bir kişi veya kuruluş eğer çekiliş yapacaksa, bunu Milli Piyango’ya bağlı şans oyunları yönetmeliğine aykırı hareket etmeden yapmalı. Yani yasalara göre onların yaptığı çekilişler milli piyango tarzı bir işe giriyor.

sosyal medya fenomenleri hapis

 

Sosyal medya fenomenleri genellikle takipçilerinin kendi gönderilerini beğenmesini ve oraya arkadaşlarını etiketlemelerini istiyor. Böylece hem beğeni sayıları hem de takipçi oranı büyük miktarda artış gösteriyor. Birçok fenomen buradan büyük takipçiler kazandı.

Başak Karahan, Kemal Can Parlak, Cantuğ Özsoy, Enes Batur ve Reynmen gibi birçok sosyal medya fenomeni ağır cezalar alabilir. Haklarında açılan dava nedeniyle fenomenler soluğu karakolda aldı. Bu çekilişler nedeniyle onlara 10 milyon TL para cezası verilebilir. Ya da 2 yıla kadar hapis cezası almaları mümkün.

Çekiliş yapan tüm sosyal medya fenomenleri kıskaca alındı. İlerleyen günlerde haklarındaki cezalar kesinleşecek. Peki siz fenomenler tarafından yapılan çekilişleri doğru buluyor musunuz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.