Trump taraftarları Facebook yasağı aldı: Facebook News yenileniyor!

Facebook güncellemesi

Donald Trump taraftarları Facebook hesabı ile bu aralar iyice bunalmaya başladı. Ona destek verenler çok açık bir şekilde cezalandırılıyor. İşte merak edilen detaylar.

ABD’de yaşanan senato basma olayından sonra Trump taraftarları Facebook yasağı almaya başladı. İlk başlarda tüm fatura Donald Trump’a kesilmişti. Fakat sonradan şiddet olaylarının artma ihtimaline karşı onu destekleyen kişiler de bu yasaklardan nasibini aldı.

ABD’de yaşanan olaylar gerçekten de tarihi bir öneme sahipti. 100 yıl önce bir kere daha böyle bir olayla karşılaşmış olan senato binası, bu defa çok daha tuhaf bir durumla yüz yüze geldi. Donald Trump oyların çalındığını iddia ediyor ve bunun için büyük bir kampanya düzenliyordu.

Facebook news isimli uygulama yenileniyor

Şu anda birçok kişi gösterilerin devam etmesinden korkuyor. Senato binasının ele geçirilmesi gibi bir kargaşa muhtemelen ABD’nin bir kere daha kaldıramayacağı bir durum. Toplum fazlasıyla gerildi ve kimse daha fazla problem istemiyor.

Trump taraftarları Facebook

Sosyal medya şirketleri toplumu iyi anlayabildiği için isteklerini de rahatlıkla görebiliyor. Daha fazla şiddet ve baskın görmek istemeyen sosyal medya, Donald Trump taraftarlarını engellemeye başladı. Elbette burada bütün destek verenleri engellemiyor. Mesela çalmayı durdur isimli bir Facebook grubu uygulama tarafından kapatıldı. Ayrıca Facebook yeni bir hamle daha yaptı.

Yeni gelen bir sistem ile birlikte Facebook tüm haberleri kendi “News” isimli uygulamasında akış olarak verecek. Burada doğruluğu teyit edilmiş haberler yer alacak. Facebook Doğruluk Operasyon Merkezi olarak da bilinen bir merkez, şiddet gösterme ihtimali olan grupları teker teker kapatacak. Aynı şekilde Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya uygulamaları da şiddet gösterme ihtimali olan kişileri engellemeye başladı.

Sosyal medya kullanım özgürlüğü ile başkalarına zarar verme ikilemi arasında kalan Facebook ve Twitter, son derece dikkatli davranmaya çalışıyor. Peki sizce Donald Trump ve taraftarlarına sosyal medyada haksızlık yapılıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.