Aşıla uygulaması hizmete sunuldu

Koronavirüsten korunmak

Sağlık Bakanlığı koronavirüs için yeni bir uygulamayı daha hizmete sundu. İşte Aşıla uygulaması ile ilgili detaylar.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs kapsamındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Bilindiği üzere daha önce Hayat Eve Sığar ya da kısa ismiyle HES uygulaması milyonlarca kişi tarafından indirilmişti. Bu uygulama yardımıysa HES kodu üretebiliyor, çevremizdeki vaka yoğunluğunu görebiliyor ve ona göre tedbirler alıyorduk.

Şimdi ise Bakanlık tarafından yeni bir uygulama daha yayınlandı. Bu seferki uygulamanın ismi ise Aşıla.

İsminden de anlaşılabileceği üzere Aşıla, önümüzdeki süreçte başlayacak olan aşılamalar için geliştirilmiş bir uygulama. Doktorlar için geliştirilen bu uygulama ile hastaların aşı durumu basit bir şekilde takip edilebilecek.

Aşıla uygulaması kullanıma sunuldu

Şunu tekrardan belirtmek istiyoruz. Aşıla uygulamasının hitap ettiği tek kitle doktorlar. Yani doktor olmayanların bu uygulamayı indirmelerine gerek yok. Zaten indirseler bile kullanamayacaklar.

Ekran Resmi 2021 01 12 14.28.06

Öte yandan doktor olanlar bu uygulamayı App Store, Google Play ya da App Gallery üzerinden indirebilecekler.

Hatırlanacağı üzere Çin’den ithal edilen aşılar bir süre önce ülkemize gelmişti. Şimdi ise bu aşıların uygulanma aşamasına geçiliyor. Doğal olarak aşının uygulanacağı ilk kitle sağlık personeli olacak. Ayrıca 65 yaş üstündeki kitlenin de hızlı bir şekilde aşılanması bekleniyor.

Türkiye’nin hali hazırda Çin aşısı hariç diğer aşılar için de irtibat halinde olduğunu hatırlatalım.

Aşıların etki oranı belli oldu!