Sosyal medya bağımlılığı korkunç boyutlara ulaştı

Rusya sosyal medya yasası

Türkiye’de sosyal medya bağımlılığı korkunç boyutlara ulaştı ve her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Peki bunun nedeni tam olarak ne? İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar.

Sürekli olarak gündemde kalmayı başaran sosyal medya bağımlılığı korkunç seviyede ve ne yazık ki bir türlü geçmiyor. Özellikle Instagram gibi platformlar bu konuda başı çekmeye devam ediyor. Günlük hayatımızın en az 4 saatini kaplayan sosyal medya platformları Türkiye konusunda oldukça memnun.

Avrupa ülkeleri dikkate alındığında Türkiye sosyal medya kullanımında ilk 3 içerisinde yer alıyor. Bu gerçekten de son derece yüksek bir rakam. Bu kadar fazla kişinin sosyal medyada yer almasının elbette birçok nedeni var. Bu nedenlerden ilki sosyal aktivitelerin azalması.

Sosyal medya platformları uyuşturucu etkisi yaratıyor

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda sosyal medya platformlarının adeta uyuşturucu gibi etki yarattığı ifade ediliyor. Bu tür materyaller kullanılmadığında vücut genellikle kendisini boşlukta hissediyor. Sosyal medya kullanımında da yine benzer etkilerinin olduğunu söyleyebiliriz.

sosyal medya bağımlılığı

Günümüzün yüzde 30 gibi bir bölümünün sosyal medya platformlarında geçmesi bu durumun kritik hale geldiğini gösteriyor. Ayrıca OECD ülkeleri açısından da bu konuda kötü durumdayız. Türkiye’de özellikle pandemi süreci nedeniyle sosyal aktivitelerin azalması ise insanları bu tür platformlara daha çok yöneltti.

Sosyal medya sitelerinin bu kadar fazla kullanılmasının bir diğer nedeni ise Türkiye’de önemli bir kariyer haline gelmesi. İnsanlar fenomen olduktan sonra çeşitli reklamlar vererek bu kariyerlerini kullanmaya çalışıyor. Özellikle gençler arasında ve Z kuşağı içerisinde sosyal medya fenomeni olmak ilk hedefler arasında yer alıyor.

Sosyal medya kısıtlamaları dünya çapında artıyor

Peki siz sosyal medya konusunda kendinizi kontrol edebiliyor musunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz