Sosyal medya, bize çeşitli ilgi araçlarıyla kamu yararı elde etme fırsatı veren bilgisayar tabanlı bir araçtır. Peki amacından ne kadar şaştı, ne kadar verimli kullanılıyor?
Sosyal medya, gruplandırma veya şirketlerin sanal topluluklarda ve ağlarda mesaj, ilerleme ilgi alanları, fikirler ve resimler / videolar oluşturmasına, edinmesine veya çalışmasına olanak tanıyan bilgisayar aracılı araçlardır. “Web 2.0’ın felsefi ve teknolojik temellerini oluşturan ve kullanıcı tarafından oluşturuluyor. İçeriğin başlangıcını ve değişmesini sağlayan bir dizi İnternet tabanlı uygulama” olarak sınırlandırılmıştır. Peki sosyalmedya neye dönüştü?
Kolay medya mobil ve web tabanlı bireylerin ve toplulukların kullanıcı tarafından oluşturulan şeyi dağıttığı, birlikte oluşturduğu, kapsadığı ve değiştirdiği son derece karşılıklı platform olarak insanlara sunuldu. İşletmeler, kuruluşlar, topluluklar ve bireyler arasındaki iletişimde önemli ve yaygın değişiklikler başlatırlar. Bu normal bir insanın yaşamına özgürce kullanımına açıldığında apayrı bir boyut aldı.
Oppo işlemciler resmi olarak onaylandı!
Ağın genişlemesi ile beraber kullanıcı yaş ortalaması 12 yaşa kadar indi. Herkesin birşeyler paylaşmak istemesi, olan bitenler hakkında fikirlerini başkalarına anlatma ihtiyacı ile beraber günlük bir yaşamın parçası halini aldı.
Sosyal Medya ile Günde Ortalama 3 Saat
Türkiye’de insanlar günlerinin ortalama 7 saatini internette geçirirken bunun 3 saatini ise sosyal medyada geçiriyor. Her ne kadar topluma karışma toplumsal olaylara ilgi gibi duyulsa da aslında insanları daha da yalnızlaştırırken, bazı anormal şeyleri normal görmeye başlıyor. Duyar kasmak açısından aslında en önemli araç olarak gözüken sosyal medya bir yandan da insanın bilincinde en kötü olayları dahi normalleştirmeye götürüyor. Sosyal medyanın kötü etkilediği veya iyi etkilemesi insanın yine kendisinde bitiyor. Bunun için bir denetleme amacı olmaması ile beraber sosyal medya bireye göre insanı en kötü insan veya insanı duyarlı ve iyi bir insana da çevirebilir.