Sony’den PS5 için kritik karar

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Konsol sektöründeki dev isimlerden biri olan Sony, çip sektöründe yaşanan son gelişmelerin ardından kritik bir karara imzasını attı .İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Sony’den PS5 için kritik karar. Geçtiğimiz günlerde Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’e ait son satış rakamları açıklanmıştı. Açıklanan rakamların beklenildiği kadar yüksek olmadığı, dikkatlerden kaçmadı. Peki Sony bu nesilde satış tarafında neden beklentilerin altında kaldı? PS5 beğenilmedi mi? Çok talep görmedi mi?

Tam aksine. PS5 çok beğenildi ve beklenenin üzerinde bir talep gördü. Zaten konsolun beklentilerin üzerinde bir talep görmesi, arz – talep dengesini bozdu. Sonuç olarak Sony, üretim tarafında beklentilerin uzağında bir görüntü çizdi.

Aslında şunu da belirtmek gerekiyor. PS5 üretiminde arzın, talebi karşılamaması direkt olarak Sony ile ilgili değil.

PlayStation 5 ne kadar sattı

Sony’den PS5 için kritik karar

Malum son dönemde tüm dünyada çözülmesi güç bir çip krizi mevcut. Bu kriz çözülemediği için pek çok teknoloji devi üretim bandında kısıtlamaya gitti. Özellikle otomotiv sektöründeki pek çok isim aralıklı olarak kontak kapatmak zorunda kaldı.

Görünen o ki otomotiv sektörünün ardından sıra konsol tarafına gelmiş durumda. Keza açıklanan son raporlara göre Sony, PS5’in üretim bandını yavaşlatma kararı aldı. Peki bu ne anlama geliyor? Hemen belirtelim. Yeterli miktarda çip olmadığı için yeterli sayıda PS5’in üretilemeyeceği anlamını taşıyor. Yani PS5’teki stok sıkıntısı bir süre daha devam edecek diyebiliriz.

iPhone 14 Pro görüntüleri büyük şaşkınlık yarattı: Kamera detayı dikkat çekti