Sony Xperia Z3 Eylül’de Piyasaya Sürülecek

Sony Xperia Z3 Hakkında Yeni Detaylar

Sony’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia Z3’ün donanımsal özellikleri ve çıkış tarihi hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Japon teknoloji devi Sony‘nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia Z3‘ü bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeyi planladığı bir süredir biliniyordu. Şubat ayında düzenlenen Mobile World Congress kapsamında konuyla ilgili konuşan Sony Mobile yetkilisi Kurozumi Yoshiro, Xperia Z2’nin sadece bu yılın ilk yarısında firmanın amiral gemisi akıllı telefonu olacağını söyleyerek Xperia Z3‘ün çıkacağı dönemi resmi olarak belirtmişti.

Xperia_Z2

Henüz birkaç ay önce yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z2’yi piyasaya süren Sony‘nin aynı yıl içinde ikinci bir amiral gemisi cihaz çıkarmasının nedeni pazar payını arttırmak istemesi. Sony Xperia Z3‘ü de bu yıl içerisinde piyasaya sürecek olan Sony, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı amaçlıyor. Merakla beklenen Xperia Z3‘le ilgili internete sızan yeni detaylara göre, telefon Eylül ayında piyasaya sürülecek ve Xperia Z2’den çok daha farklı bir tasarıma sahip olacak. Ancak daha önce iddia edilenin aksine telefonda Snapdragon 805 işlemciye yer verilmeyeceği ve bunun yerine Xperia Z2‘de de yer verilen Snapdragon 801 SoC’un kullanılacağı belirtiliyor.

LG G3 Güney Kore’de Galaxy S5′i Geçmeyi Başardı