Sony 6 İnçlik Yeni Bir Phablet Hazırlıyor

Sony Xperia Cosmos 4

Bir yandan yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z4’ün çıkışı için hazırlanan Sony’nin bir yandan da 6 inçlik yeni bir phablet hazırladığı belirtiliyor.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan ve akıllı telefon pazarından çekilmenin eşiğinden dönen Japon teknoloji devi Sony, her geçen gün daha da zorlu bir hal alan bu pazarda ayakta kalabilmek için çareyi akıllı telefon seçkisini zenginleştirmek bulmuş gibi görünüyor. Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z4‘ü önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtması beklenen Sony, bir yandan da phablet meraklılarının ilgisini çekebilecek 6 inçlik yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

sony xperia

Phablet kategorisine pek de yabancı olmayan ve 2013 yılında piyasaya sürdüğü 6.4 inçlik dev akıllı telefonu Xperia Z Ultra’yla bu alana oldukça iddialı bir giriş yapan Sony, son dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi gören phablet kategorisine geri dönerek akıllı telefon pazarındaki etkinliğini arttırmayı planlıyor gibi görünüyor. Öte yandan firmanın henüz 2015 yılının ilk çeyreği bitmemişken Xperia E4, Xperia E4g, Xperia M4 Aqua ve Xperia Z4 Tablet’i piyasaya sürmesi ve iki yeni telefon için de hazırlıklarını sürdürüyor olması, Sony’nin akıllı telefon ve tablet pazarlarındaki etkinliğini azaltacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını göstedi.

OnePlus Two Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?