Sony Xperia XZ5 konsept tasarım ortaya çıktı

Sony Xperia XZ5 fold

Katlanabilir ekran alanında yeni bir soluk getirmeyi planlayan Sony Xperia XZ5 modeli ile ilgili konsept bir tasarım ortaya çıktı. Bu tasarım kullanıcılara en azından bir fikir sunacak.

Akıllı telefon ile ilgili her yıl farklı bir konsept ortaya çıkmakla beraber; bazen çoklu kamera moda olurken bazen de 5G teknolojisi ön planda yer alıyor ve şimdi Sony Xperia XZ5 ön planda. Buradaki en önemli pay hiç şüphesiz katlanabilir ekranların kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla ortaya çıktı. Xperia XZ5 konsept tasarım ile birlikte şirketi ne planladığını da görebiliyoruz.

Sony katlanabilir telefon alanında lider olmak istiyor

Bu modelde; 8 inçlik OLED ana ekrana sahip bir ekran, açıldığında 6.6 inçlik ikinci bir ekranla tamamlanıyor. Hemen arka kısımda ise Xperia XZ5’ten ilham alan, dikey konumlandırılmış bir kamera kurulumu görmek mümkün. Ayrıca 5G desteği olan cihazda 7000 mAh gibi güçlü bir batarya ve 65W şarj desteği büyük bir avantaj sağlıyor diyebiliriz.

Sony Xperia XZ5 yeni

Bu modelin, 8 GB/12 GB RAM ve Snapdragon 875 işlemci ile gelecek nesil akıllı telefonlar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Tüm bunlara ek olarak 512 GB’a kadar depolama seçeneği bulunuyor. Xperia XZ5 Fold’un kenarlarında hava durumu bildirimlerini gösteren ilginç bir bölme de yer alıyor. Bu konsept tasarım ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Silent Hills ve Metal Gear için Sony ve Kojima beraber çalışabilir