Sony Xperia 1 VI’e İlgi Büyük

Sony Xperia 1 VI

Sony’nin 15 Mayıs’ta lansmanını gerçekleştirdiği yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 1 VI, önsipariş aşamasında kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Japon teknoloji devi Sony, 15 Mayıs’ta bir etkinlik düzenleyerek merakla beklenen yeni telefonlarını resmen tanıttı. Bu etkinliğin asıl yıldızı ise Sony Xperia 1 VI oldu. Sony’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu, bu etkinlikten kısa süre sonra pek çok ülkede önsiparişe açıldı. Sony’nin bugün paylaştığı ilgiler, telefonun kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandığını gösteriyor. Özellikle de belli başlı ülkelerde.

Sony’nin Tayvan departmanının başındaki isim olan Tomotaka Tsutsusushio, Sony Xperia 1 VI’ya ilginin oldukça yüksek olduğunu ve telefonun satışlarının bir önceki yılın amiral gemisi modelinden yüzde 50 daha yüksek olduğunu açıkladı.

Sony Xperia 1 VI

Son dönemde çıkan neredeyse tüm Android amiral gemileri gibi Sony Xperia 1 VI da Qualcomm’un Snadpragon 8 Gen 3 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise satışa sunulduğu bölgeye göre değişiyor. Telefonun Avrupa versiyonu 256 GB dahili depolama alanına sahip. Tayvan gibi Asya ülkelerinde ise kullanıcılara 256 ya da 512 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor.

Sony Xperia 1 VI, 6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip. Ancak bu sefer Xperia 1 serisinde 4K ekran kullanılmamış. Onun yerine 1080 x 2340p çözünürlükte bir panel kullanılmış. Ekrandaki bir diğer değişiklik de en-boy oranı. Bugüne kadar 21:9 oranını kullanan Xperia 1 serisi bu kez çok daha alışık olduğumuz 19.5:9 oranına geçiyor.

Telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonun şarj hızı 30 W olsa da Sony bunun bataryayı 30 dakika içinde yüzde 50 doldurmak için yeterli olacağını gösteriyor. Öte yandan Sony, bu bataryanın dört yıl sonra performansını yüzde 80 oranında koruyacağını söylüyor ki bu günümüzün standardında oldukça etkileyici.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 48 megapiksel. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile telefoto kamera eşlik ediyor. Xperia 1 VI’daki telefoto kameranın Xperia 1 V’dekine kıyasla çok daha gelişmiş bir lens kullandığı söyleniyor.

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor