Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Elon Musk, yeni şirketi xAI’ın geliştirdiği Grok adlı yapay zekayı daha da geliştirmek için milyarlarca dolar harcayarak dev bir süper bilgisayar kuracak.

Bildiğiniz gibi Elon Musk şu sıralar bir yapay zeka şirketi kurmakla meşgul. xAI adını taşıyan bu şirket için fon arayışında olan Musk, daha şimdiden önemli yatırım almış durumda. Hatırlarsanız birkaç gün önce gelen haberler, bu fonlama sonrası şirketin piyasa değerinin 24 milyar dolara çıkacağını göstermişti. İşin para kısmını halletmiş görünen Musk, şimdi de işin teknoloji tarafına dair planlar yapmaya başladı.

Twitter’da şimdiden görmeye başladığımız Grok adlı yapay zeka programını geliştirmenin yollarını arayan Elon Musk, bu amaç doğrultusunda yeni bir süper bilgisayar geliştirmeyi ve yeni yapay zekasını bu süper bilgisayarla geliştirmeyi planlıyor.

Elon Musk XAI Grok

xAI’ın yatırımcılarına seslenen Elon Musk, 2025’in sonbaharına kadar yeni süper bilgisayarlarını faaliyete geçirmiş olacaklarını ve bu süper bilgisayar sayesinde Grok’un daha gelişmiş bir versiyonunu yaratacaklarını söyledi.

Binlerce NVIDIA H100 GPU kullanacak olan bu süper bilgisayarın kurulmasının milyarlarca dolara mâl olacağı düşünülüyor. Ancak daha gelişmiş yapay zekalar geliştirmenin yolu daha gelişmiş süper bilgisayarlardan geçtiği için, Musk bu parayı gözden çıkarmış gibi görünüyor. Musk bu planını hayata geçirirse, rakiplerinin kullandığı sistemlerden dört kart daha güçlü bir sisteme sahip olacak. En azından Musk’ın yatırımcılarına açıklaması bu yönde.

Grok’un bugün kullanımda olan versiyonu yaklaşık 20 bin çipten güç alıyor. Musk bu yapay zekanın üçüncü neslinin en az 100 bin çipe ihtiyaç duyacağını söylemişti. Görünen o ki o noktaya doğru adım adım gidiyoruz. Öte yandan geçtiğimiz aylarda gelen haberler, Musk’ın NVIDIA’dan çok sayıda GPU sipariş ettiğini söylüyordu. Yapay zeka alanında yaşanan atılım sonrası temin etmesi güçleşen bu GPU’ları önceden stoklayan Musk, şimdi süper bilgisayarını kurmak için gerekli ekipmana sahip olacak.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu