Sony Xperia 1 V’in tasarımı gözler önüne serildi

Sony Xperia 1 V

11 Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacak olan Sony Xperia 1 V için Hong Kong’da asılan bir billboard, telefonun tasarımını gözler önüne serdi.

Japon teknoloji devi Sony son yıllarda akıllı telefon pazarında geri planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket önümüzdeki ay iki yeni telefonu birden piyasaya sürecek. İlk olarak 11 Mayıs’ta Sony Xperia 1 V resmi olarak tanıtılacak. Bir hafta sonra, yani 18 Mayıs’ta ise bu kez Sony’nin  yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V sahneye çıkacak.

Sony’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla çıkış tarihi netlik kazanan Sony Xperia 1 V için bekleyişimiz sürerken, telefona dair sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Son olarak da telefonun tanıtımı için Hong Kong’da asıl bir billboard’un görüntüsü internete sızdırıldı. Sızdırılan bu billboard görseli sayesinde telefonun tasarımı gözler önüne serilmiş oldu. Görünüşe göre geçtiğimiz haftalarda sızdırılan render görselleri, telefonun son halini gayet iyi yansıtıyormuş.

Sony Xperia 1 V

Sony Xperia 1 V’nin çıkışına iki haftadan az bir süre kalmış olsa da şu ana kadar telefona dair sızıntılar epey kısıtlıydı. Bu yüzden telefona dair bilinenler de oldukça kısıtlıydı. Ancak telefonun çıkışına günler kala sızıntıların sıklığı artmaya başladı. Böylece telefona dair ilk detaylara da ulaşma şansı yakaladık.

Gelen bilgilere göre Xperia 1 V, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunacak. Telefonun 12 GB RAM’e sahip bir versiyonu olacağı biliniyor. Gelen bilgiler 16 GB RAM’e sahip bir modelin de olabileceğini gösteriyor ama bu bilgi henüz netlik kazanmış değil.

Meta yapay zeka yarışında arkada kaldığı için panikliyor