Sony, Toshiba’nın bir bölümünü satın alıyor

sony toshiba

Sony akıllı telefon pazarında elini güçlendirmeye devam ediyor. İddiaya göre firma şimdi Toshiba’nın görüntü sensörü bölümünü satın almaya hazırlanıyor. Sony ve Toshiba anlaşmasının detayları haberimizde.

sony-toshiba

Görüntü sensörleri konusunda zaten kendi alanında lider olan Sony, Toshiba ile anlaşmaya hazırlanıyor. Eğer bu anlaşma sağlanırsa, Sony, Toshiba’ya 163 milyon dolar ödeyerek Toshiba’nın görüntü sensörlerini bölümünü satın alacak. Ancak bunun Sony gibi bir firmaya ne faydası olacak?

Sony zaten görüntü sensörleri konusunda sektörde önemli bir paya sahip. Ancak Samsung tarafında ciddi bir yükseliş var. Dolayısıyla Sony, uzun vadede Samsung ile arasındaki rekabeti güçlendirmek adına Toshiba’yı bünyesine katmak istiyor. Böylelikle rakiplerden birini azaltmış oluyor. CMOS sensörler alanında Sony artık rakipsiz diyebiliriz.

Diğer yandan firmanın akıllı telefon üretim tesislerini genişlettiğini biliyoruz yani Sony elindeki imkanları yoğun bir şekilde mobil sektöre harcıyor. Toshiba’nın sensör departmanının geliştirdiği yongaları kendi kullanmasa bile diğer akıllı telefon üreticilerine satabilir.

Toshiba ile Sony arasındaki bu anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmiyor ancak durum oldukça olası görünüyor. Eğer anlaşma sağlanırsa Sony yaklaşık 163 milyon Dolar gibi bir rakam ödeyecek ve Toshiba’nın görüntü sensörü departmanını tamamen satın alacak.

Google Güvenli Tarama ile zararlı sitelerden artık korkmayın!