Vestel: Toshiba’nın Televizyon Bölümünü Alabiriz

vestel

Vestel, Japon devi Toshiba’nın televizyon bölümünü satın alabilir. Geçtiğimiz günlerde çıkan dedikodular güçlenmeye devam ederken yerli teknoloji devinden gelen açıklama büyük ilgi uyandırdı. Gelen açıklamaya ve konunun detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz.

Zor günler geçiren Toshiba, bünyesindeki çeşitli bölümleri satmaya hazırlanıyor. İlk olarak geçtiğimiz haftalarda bellek bölümünü satılığa çıkardığını açıklayan firma, şimdi de televizyon bölümü ile gündemde. Uzun zamandır pazar düşüşleri yaşayan firma, kendi ürettiği televizyonları sadece kendi ülkesi olan Japonya’da satar olmuştu. Avrupa ve diğer pazarlarda ise firma, isim hakkını satarak diğer üreticilere üretim yaptırmaktaydı. Birkaç ay önce, Avrupa genelinde Toshiba televizyonları üretme ve satma için anlaşma imzalayan Vestel de isim hakkı alan üreticiler arasındaydı.

Birkaç gündür yabancı kaynaklardan gelen bilgilere göre Vestel, Japon teknoloji devi Toshiba’nın televizyon bölümünü satın almak için görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu sızıntıların hem dünya hem de ülkemiz basınında yer bulması üzerine ise Vestel’den bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

9 Nisan 2017 tarihinde, Tokyo kaynaklı Nikkei Asian Review’un web sitesinde yayınlanan Toshiba TV biriminin satışıyla ilgili haberde, Vestel’in de adı geçmekte olup konuyla ilgili haber Türk medyasında da yer bulmuştur.

Vestel olarak, şirketimizin konuyu değerlendirme aşamasında olduğunu ve büyüme stratejilerimiz doğrultusunda görüşmelerde bulunduğumuzu açıklamak isteriz.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, konuyla ilgili olarak; “Geçtiğimiz aylarda Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladığımızı ve Manisa Vestel City’de ürettiğimiz Toshiba markalı TV’lerin Avrupa pazarında satış, pazarlama ve tedarik zinciri gibi faaliyetlerinden sorumlu olduğumuzu sizlere duyurmuştuk. Vestel olarak büyüme stratejilerimiz doğrultusunda fırsatları gözlemleyip değerlendirmeye devam ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

 

Zorlu tarafından yapılan basın açıklamasıyla birlikte konu resmiyet kazanmış oldu. Böyle bir açıklamanın yapılması tarafların ciddiyetini ortaya koyarken, ülkemizin teknoloji devi Veste l’in de sahip olduğu birikimi gösteriyor.

Halen güçlü de olsa, sadece televizyon bölümüyle 100 milyon dolar zarar açıklayan Toshiba, her geçen yıl küçülmeye ve kan kaybetmeye devam ediyor. Japon firma, yeni neslim gerekliliklerini yakalamakta zorlandığı için büyük sorunlar yaşıyor. Ülkemizde ve Avrupa’da büyük  bir güce sahip olan Vestel’in Toshiba’nın bellek yerine televizyon bölümünü satın almak istemesi de ilginç bir nokta. Anlaşılan o ki yerli teknoloji devi, ülkemizde temeli olmayan bellek üretimi alanına girmek yerine, çok iyi bildiği televizyon alanında güçlenmeyi tercih ediyor.

Ryzen R5 Ailesi Türkiye’de Satışta! İşte Fiyatlar!

Expedia, otel odalarını sanal gerçeklik gözlüğü ile gösterecek