Toshiba’nın bellek bölümünü satın almak için yarış devam ediyor

toshiba bellek

Teknoloji alanında önde gelen firmalardan biri olan Toshiba’nın bellek bölümüne olan talep her geçen gün artarak devam ediyor.

Japon teknoloji devi Toshiba’nın uzun zamandır ekonomik sorunlarla boğuştuğu herkes tarafından biliniyordu. Firma bu doğrultuda bellek bölümünü satmak konusunda karar kılmış ama ortağı Western Digital ile masaya oturmak zorunda kalmıştı. Bellek bölümüne olan talipler ise bu konuda tekliflerini vermeye başlamıştı. Şimdi de bu talipler yeni teklifler planlayarak bellek bölümüne sahip olmanın yollarını arıyor.

Toshiba, Westinghouse grubunun  enerji sektöründe 9 milyar dolar gibi bir rakamı kullanamayıp işleri kötüye götürmesi ve yolsuzluk soruşturmalarıyla sarsılmıştı. Şirket tüm bu olayların ardından da geçen sene içerisinde zarar beyan etmişti. Şirket eğer 2017 yılın içerisinde sonlanacak mali bölümünde de zarar açıklamaya devam ederse Tokyo Borsası dahilinden çıkarılacak. Tüm bu sonuçlar sonucunda da şirket bellek bölümünü elden çıkartarak nakit akışına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu gruplardan halihazırda en iddialı olan kısım ise SK Hynix, Apple, Toshiba, Bain Capital ve Japon yatırım birliğininde aralarında olduğu grup olarak gösterilebilir. Bu grup son olarak 22.3 milyar dolar teklif ederek satın alma konusunda firmayı ikna etmeye çalışıyor. Bu teklife karşın Western Digital ise kendi başına bir teklif vermiş durumda.

Sonuç olarak Toshiba, çok yakın zamanda bu satış ile ilgili olan anlaşmazlıkları çözüp oldukça hızlı bir şekilde satışı gerçekleştirmenin çözümünü bulmalı. Eğer şirket bu durumu yakın zamanda çözemez ise oldukça kötü tablolarla karşılaşması oldukça olası gözüküyor.

iPhone X pazardaki dengeleri değiştirebilir mi?