Sony akıllı telefon sektörü için yoğun mesai harcıyor

Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon sektörüne yaptığı son yatırıma büyük takdir ve tebrik topladı.

Sony akıllı telefon sektörü için yoğun mesai harcıyor. Sony, Kasım 2022’de özellikle mobil cihazlar için tasarlanan yeni görüntü sensörü serisini duyurdu. Bu yeni seri, LYTIA markası altında tanıtıldı. Şirketin yeni duyurusuyla beraber, bu yeni seriye ait birkaç yeni görüntü sensörü belirtildi. İşte detaylar:

Sony Xperia 1 V 2

Önceden Sony, en gelişmiş görüntü sensörleri için IMX serisini sunuyordu. Ancak şimdi, mobil platformlara sunulacak olan görüntü sensörü serisini genişletme kararı aldı. LYTIA markasının, mevcut IMX serisini tamamen değiştirip değiştirmeyeceği veya sadece onunla birlikte var olup olmayacağı konusu ise henüz netlik kazanmadı. Sony’nin Yarıiletken Çözümler birimi, yeni seride yer alacak olan sensörlerle birlikte, etkileyici bir 50 megapiksel çözünürlük sunacak.

Sony Xperia 1 V 2

Sony akıllı telefon sektörü için yoğun mesai harcıyor

LYTIA serisi içerisindeki temel model, LYT500 adını taşıyor. Bu model, 0.6 mikron piksel boyutunda ve küçük 1/2.93 inç bir sensöre sahip. Diğer yandan, daha üst düzeyde yer alan LYT700 modeli, HDR özelliği ve 1/1.56 inç sensör boyutu ile öne çıkıyor. LYT800 modeli ise premium cihazlar için tasarlandı ve “2 katmanlı transistör piksel yapısı” destekleyen ilk görüntüleme CMOS’una sahip olduğu belirtildi. Ancak, bu yeni seri burada bitmiyor. Amiral gemisi sensörü olarak tanımlanan LYT900 modeli de serinin bir parçası.

Sony Xperia 5 V

LYT900 modeli, 1 inç (1/0.98 inç) bir sensöre sahip ve büyük olasılıkla amiral gemisi sınıfı akıllı telefonlarda yer alacak. Bu yeni görüntü sensörlerini hangi modellerin kullanacağı hala net değil. Ancak, yeni nesil Oppo Find X serisi telefonlar veya Xiaomi’nin numaralı serisinin Ultra sınıfı modelleri, bu yeni görüntü sensörlerine ev sahipliği yapabilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için Sony’nin ilerleyen duyurularını beklemek gerekiyor. Sony akıllı telefon sektörü için yoğun mesai harcıyor.

Kuo: iPhone 15, Vision Pro için daha gelişmiş UWB çipine sahip olacak