Hem telefon hem drone projesi yatırım aldı!

phonedrone

xCraft isimli drone şirketi Kickstarter’dan sonra şimdi de Shark Tank isimli girişimcilerin desteklediği televizyon programında 1.5 milyon Dolar topladı. Firma, akıllı telefonlar ile kontrol edilebilen, önceden programlanabilen drone üretiyor.

phonedrone

Geçtiğimiz yıl Kickstarter üzerinden, akıllı telefonlar ile kontrol edilebilen drone projesi ile istediği bağış rakamına ulaşan xCraft isimli şirket, şimdi de Shark Tank isimli bir televizyon programında yatırım aldı. Firma, ilginç konsepte sahip drone isimli araçlarıyla tanınıyor. Firmanın sahibi %20 hisse karşılığında 500.000 Dolar talep ederken, Shark Tank isimli televizyon programında %25 hisse karşılığında 1.5 milyon Dolar aldı.

PhoneDrone olarak adlandırılan ürün, akıllı telefonunuzu bir drone araca çeviriyor. Telefonu, içerisine yerleştirdiğiniz drone, önceden programlanan bir uçuş rotasına göre uçabiliyor ve daha sonra sizin önceden belirlediğiniz noktaya iniş yapıyor. Veya akıllı telefonunuz ile eşleştikten sonra telefonunuzu yani sizi uçarak takip edebiliyor.

Araç aynı zamanda telefonunuzun kamerasını kullanarak çekimler yapabiliyor. Çekilen video ve fotoğraflar telefonun hafızasında kalıyor. 1800 Dolardan satılması planlanan PhoneDrone isimli bu ilginç ürünün videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Android için Apple Music uygulaması görüldü!