Sony Honda ortaklığında ilk EV 2025 yılında gelebilir

Honda, elektrikli araçlara 40 milyar dolar yatırım yapacak

Sony ve Honda, 2025’in ilk yarısında çıkarmayı planladıkları ilk elektrikli araç modelleri için ön siparişleri kabul etmeye başlamayı planladıklarını duyurdular.

Sony Honda ortaklığında ilk EV 2025 yılında gelebilir. Ortak girişimleri, kısaca Sony Honda Mobility Inc. (SHM) adını verdiler. Şirket 2026 baharına kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde teslimatlara başlamayı umuyor. Japonya’da ise teslimatların 2026’nın ikinci yarısında başlaması bekleniyor. Reuters’e göre, şirketler bir Avrupa lansmanı da düşünüyor, ancak şu an sabit bir takvim bulunmuyor.

Sony Honda

Şirketler, etkinlik sırasında üzerinde çalıştıkları araç hakkında pek de açıklayıcı olmadıları ve fiyatı, pil teknolojisi ve menzili hakkında hiçbir şey söylemediler. Bununla birlikte, Tesla’nın yaptığı gibi çevrimiçi satışlara odaklanmayı planladıklarını ve ilk modelin “biraz yüksek fiyat aralığına” sahip olacağını söylediler.

Sony Honda

Sony Honda ortaklığında ilk EV 2025 yılında gelebilir

Honda ilk modelini Kuzey Amerika’daki tesisinde üretecek, Sony ise aracın yazılım sistemini ve sensörlerini geliştirmekten sorumlu olacak. SHM, Seviye 3 otonom sürüş sistemi geliştirmeyi hedefliyor, bu da arabalarının sonunda belirli koşullarda kendi kendini sürme yeteneğine sahip olacağı anlamına geliyor.

Sony Honda

Reuters ayrıca Sony’nin yazılım sisteminin eğlence ve diğer hizmetler için aylık abonelik sunacağını ve SMH’ye sürekli gelir sağlayacağını söyledi. Şirket, meta veri tabanına dayalı olanlar da dahil olmak üzere yeni araç içi eğlence türleri sağlamayı bile düşünüyor. SMH Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yasuhide Mizuno, etkinlik sırasında ortak şirketin ilk aracını “hızla” geliştirdiğini söyledi. Firma, bu yılın araç elektrifikasyonu için bir dönüm noktası olacağına inandığından, SMH’nin 2025’te ön sipariş almayı kaçıramayacağını söyledi.

Apple Type C baskılarına direniyor!