Apple Type C baskılarına direniyor!

USB C Lightning Cable scaled

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, Avrupa Birliği’nin Type-C zorlamasına karşı bambaşka bir çözüm düşünüyor.

Apple Type C baskılarına direniyor! Akıllı telefon dünyasının en popüler modellerinden biri olan iPhone, her yönüyle kendine özel bir cihaz. İşletim sisteminden tutun da, yonga setlerine kadar tamamen farklı bir cihaz olan iPhone’ların en karakteristik özelliklerinden biri de şarj portlarıdır. Diğer akıllı telefonların aksine Lightning adı verilen ve iPhone’lara özel bir port olan aygıtı kullanan bu cihazlar, artık yolun sonuna geldi.

Apple USB-C iPhone'ları test ediyor

Avrupa Birliği tarafından onaylanan yeni yasaya göre, birliğe dahil bütün ülkelerde 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yalnızca USB Type-C portuna sahip cihazlar satılabilecek. Bunun anlamı en kötü ihtimalle iPhone 16’nın USB Type-C’ye geçmesi gerekecek.

iPhone kablo kopma sorunu

Apple Type C baskılarına direniyor!

Bu karara uzun bir süre direnen ancak nihai olarak uymaktan başka çaresi olmayan Apple ise, bazı planlarını erkene çekerek Avrupa Birliği’nin bu zorlamasını boşa çıkarmayı hedefliyor.

lightning usb c iphone

Apple’a yakınlığıyla bilinen ve verdiği bilgilerle güvenilirliğini çoktan ispat eden Mark Gurman’ın haberine göre, Amerikalı teknoloji devi yalnızca kablosuz şarjla gelecek iPhone modelleri planını birkaç sene öne aldı. Buna göre Apple için USB Type-C sadece bir geçiş dönemi olacak ve 1 ya da 2 fazla iki sene içerisinde markanın tüm yeni iPhone modelleri yalnızca kablosuz şarj seçeneği ile gelecek. Tabi herhangi bir portu bulunmayan bu telefonlar sayesinde USB Type-C zorunluluğu da ortadan kalmış olacak.

Ericsson , Türk Üniversitelerle iş birliğine gitti