LG 2018’e Rekor Gelirle Başlamayı Amaçlıyor

LG Mobile

2018’in ilk mali çeyreği mart ayı sonunda tamamlandı. İlk çeyreği sonuna gelinmesiyle birlikte şirketler de bu çeyrekteki mali sonuçlarını yatırımcılarıyla paylaşmaya başladı. Hatırlayacağınız gibi dün Samsung cephesinden bu yönde bir paylaşım geldi ve şirketin oldukça iyi bir çeyrek geçirdiği ortaya çıktı. Güney Koreli bir diğer teknoloji devi olan LG de çok yakında mali sonuçlarını paylaşacak. Şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler mali sonuçların yatırımcıları fazlasıyla memnun edeceğini gösteriyor.

LG’nin akıllı telefon departmanı zarar etse de OLED TV satışları ve elektronik ev aletleri şirketin yüzünü güldürdü

Paylaşılan bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi 2018’in ilk çeyreğinde rekor gelir ve kâr elde etmeyi bekliyor. 2018’e müthiş bir başlangıç yapan şirketin ilk çeyrekte 14.1 milyar dolar gelir elde ettiği söyleniyor. Şirketin bu çeyrekteki işlemte kârı ise 1.02 milyar dolara ulaştı. Eğer bu rakamlar doğru çıkarsa LG tarihinin en iyi ilk çeyreğini geçirmiş olacak.

Güney Koreli teknoloji devinin bu rekor gelirinde telefon bölümü pek de etkili olmadı. Hatta şirketin telefon departmanının bir kez daha zarar etmesi bekleniyor. Ancak bu zararın önceki çeyreklerden daha düşük olacağı söyleniyor. Şirketin gelirini ve kârını rekor seviyelere çıkarmasını OLED TV satışlarındaki büyük başarısı çok etkili oldu. Ayrıca elektronik ev aletleri satışları da şirketin yüzünü güldürdü.

LG'nin akıllı telefon departmanı zarar etse de OLED TV satışları ve elektronik ev aletleri şirketin yüzünü güldürdü

Rusya, Telegram için harekete geçti!