Solana On-Chain Hacimleri Ve Ücretleri Rekor Seviyelere Taşıyor

Solana coin yükseliş

Solana’da meme coin ticaretinin ve spekülasyonunun popülaritesi, on-chain hacimleri ABD doları cinsinden yeni bir zirveye ulaştırdı.

Ethereum’un en büyük rakibi olan Solana‘da DefiLlama verilerine göre hafta sonu 3.79 milyar doları aşan bir hacimle işlem gördü. Blockchain’in önceki rekoru bu ayın başlarında 2.85 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Solana ağında aktif adreslerin yedi günlük hareketli ortalaması ve yeni adreslerin sayısı rekor seviyelerde artmaya devam ediyor. Ayrıca, Solana’da toplam işlem ücretleri de yeni bir rekor kırdı. Yaratılmasından bu yana %1500 oranında bir artış gösteren Book of Meme (BOME) gibi meme coinlere yönelik devam eden bir ilgi bulunuyor.

Kero gibi sanatçılar tarafından başlatılan ve hızla fon toplayan presale’ler (ön satışlar) ve Dogwifhat ve BONK gibi Solana tabanlı meme coinler önemli hacimler kaydediyor. Bu meme coin çılgınlığı, Solana tabanlı merkezi olmayan borsa agregatörü Jupiter’in son 24 saatte Ethereum DEX’i Uniswap V3’ten daha fazla hacim yapmasını sağladı.

Solana coin yükseliş

ABD Hükümeti yasa dışı faaliyetlerle ele geçirilen Bitcoin’lerden 14,4 milyar dolarlık kâr sağladı

CryptoQuant başkanı Ki Young Ju’nun belirttiğine göre, Temmuz 2023’ten itibaren Bitcoin satmayan ABD Hükümeti, kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetler sonucu ele geçirilen 210.392 Bitcoin ile büyük bir kâr elde etti.

Bu kripto varlıklar üzerinden 14,4 milyar dolarlık gerçekleşmemiş kâr sağlayarak, ABD’yi dünyanın en büyük Bitcoin sahiplerinden biri yaptı.

 

Starbucks, Odyssey Beta NFT programını sonlandırıyor

Starbucks, mevcut ödül sistemine bir NFT boyutu ekleyen Odyssey Beta programını sonlandıracağını açıkladı. Çok uluslu kahve zinciri, programın gelecek evrimine hazırlık amacıyla Odyssey Beta’nın 31 Mart’ta sona ereceğini belirten bir blog yazısı yayımladı.

Şirketin Nifty Gateway’de erişilebilen NFT’leri, diğer NFT’ler gibi dış cüzdanlara aktarılabilecek ve diğer pazar yerlerinde ticareti yapılabilecek şekilde Odyssey pazar yerinden Nifty pazar yerine geçiş yapacak.

Starbucks Odyssey, topluluğu gelecekte bir araya getirecek bir platform üzerinde çalıştıklarını belirterek, 19 Mart’ta Discord sunucusunu da kapatıyor.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G inceleme