Redmi Note 13 Pro Plus 5G inceleme

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Note 13 Pro Plus 5G akıllı telefon incelemesiyle karşınızdayız. Hatırlarsanız bir süre önce Note 13 Pro ile karşınıza çıkmıştık ve bu yeni ürün, ona kıyasla daha gelişmiş detaylar sunabiliyor. Kavisli ekran, 120w hızlı şarj değeri ve çok daha fazlası var.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G, 8.9mm kalınlıkta 204,5 gram ağırlıkta. Note 13 Pro’ya kıyasla biraz daha kalın ve ağır olduğunu söylemeliyiz. Cihaz, siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bizim deneyimlediğimiz cihaz, siyah renkteydi.

Ürünün arka yüzeyi pürüzsüz, parlak ama kolaylıkla parmak izi tutabiliyor. Arka kameralar dışarı doğru hafif çıkık tasarlanmış ve bu sebeple ürünü düz zemine koyarken dikkatli olmanızda yarar var. Daha sağlam ve temiz bir deneyim için isterseniz beraberinde gelen koruyucu silikon kılıfı kullanabilirsiniz.

Ürünümüz, IP68 sertifikasına sahip. Yani suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıda geliyor. Yemek yerken üzerine yanlışlıkla ılık bir şeyler dökerseniz korkmanıza gerek yok. Ya da hafif yağmurlu havalarda da cihazı korkmadan kullanabilirsiniz.

Yanlardan kavislendirilmiş ekranı, gerçekten göze hoş geliyor ve premium bir his sunuyor. Kendi düşüncemi paylaşmam gerekirse, yıllardır kavisli ekranlı telefonlar kullandım ve köşelerin kavisli olması, yanlara doğru kaydırırken sanki sonsuzluğa doğru kaydırıyormuşsunuz hissini veriyor. Bir engel olmadan, yumuşak dokunuşlarla yol alabiliyorsunuz.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G, 6.67 inç ekranla geliyor. Amoled teknolojisinin kullanıldığı bu ekranda 120Hz tazeleme değeri var. Bu, oyun ve yüksek çözünürlüklü videolarda daha akıcı detaylar sunabilir. Tabii daha iyi pil ömrü için 60Hz tazeleme değerine geçiş yapmanız gerektiğini de belirtelim.

Ekranda Dolby Vision ve HDR10+ teknolojilerine de yer verildiğini belirtelim. Kısacası Redmi, bu noktada gerçekten bir amiral gemisi performansı sunuyor.
Ürün, gücünü MediaTek’in 4nm üretim süreciyle hazırladığı Dimensity 7200-Ultra çipsetinden alıyor. Bu çipsette 2.8GHz çalışma değerine erişebilen işlemci çekirdekleri var. Bunlara 12GB RAM ve 512GB dahili depolama faktörleri eşlik ediyor. İsterseniz 6GB sanal RAM desteğini de aktifleştirebilir ve böylece toplamda 18GB RAM değerine erişebilirsiniz.

Üründe Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oynu, yüksek grafik ayarları aktifken akıcı detaylarla oynayabildik. Oyun deneyimlerimiz esnasında cihazda bir donma ya da aşırı ısınma yaşanmadı.

Öte yandan üründe stereo hoparlör sistemi olduğunu da belirtelim. Bu sayede ev ya da ofisteyken bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da zengin işitsel detaylar alabiliyorsunuz.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G inceleme

Redmi Note 13 Pro Plus 5G’nin arka tarafında üçlü kamera sistemi var

200 + 8 + 2MP’den oluşan kamera dizilimi, özellikle gün ışığında fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Bunda tabii ana kameradaki OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliğinin de payı büyük. Böylece hareketli çekimlerde dahi net detaylar yakalayabiliyorsunuz.

Ön tarafta da 16MP kamera var ve iyi ışıklı ortamlarda tatmin edici fotoğraf ve video sonuçları verebiliyor.

5000mAh pil

Redmi Note 13 Pro Plus 5G, 5000mAh pille geliyor ve hızlı şarj desteğini bu modelde de görüyoruz.

Telefonu tek şarj ile bir gün boyunca keyifle kullanabilirsiniz. Şarj ihtiyacınız olduğunda, burada da devreye 120w hızlı şarj desteği giriyor. Bu değere destek veren adaptörü kutuda görebilirsiniz. Böylece sadece dakikalar içinde cihazınızı önemli ölçülerde şarj edebiliyorsunuz.

>> Poco M6 Pro inceleme: Büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!