Qualcomm Snapdragon 875 detayları sızdırıldı!

Snapdragon 875

Qualcomm yeni amiral gemisi yonga setini Snapdragon 875 olarak isimlendirecek. Bu konuda şimdiden sızıntılar mevcut.

Bildiğiniz gibi şu anda piyasada yer alan amiral gemisi modellerin çoğunda Snapdragon 865 işlemciler yer alıyor. Bu işlemciler yonga setinde yer alan teknik özellikler sayesinde 5G teknolojisini destekliyor. Ancak Qualcomm yeni bir amiral gemisi işlemci üzerinde çalışıyor ve bu işlemcinin ismi Snapdragon 875 olacak.

Snapdragon 875 işlemci muhtemelen 2021 yılında piyasaya sürülecek olan amiral gemisi modellerde yer alacak. Yonga setinde yer alan 5G modem güncellenmiş Snapdragon X60 5G modem olacak. Bildiğiniz gibi Snapdragon 865 işlemci 7nm fabrikasyon süreci sonucunda geliştirilmişti. İddiaya göre S875 işlemci 5nm fabrikasyon süreci sonucunda geliştirilecek. Çekirdek saat hızı veya mimarisi hakkında çok fazla şey bilinmemekle birlikte, 7nm’den 5nm’ye geçilmesi, Snapdragon 875’in daha fazla güce sahip olacağını ve daha verimli olacağını gösteriyor. Grafik işlemcisi kısmında da Adreno 665 GPU yer alacak.

MediaTek Dimensity 1000 Plus tanıtıldı! MediaTek aştı kendini!

Bu yonga setinin tanıtılmasına henüz daha süre var. Qualcomm’un Aralık ayında yapacağı bir etkinlikte bu yonga setini tanıtmasını bekliyoruz. Şu ana kadar yonga setiyle ilgili sızdırılan bilgileri aşağıda topladık.

snapdragon 875

İşte yeni yonga setinin özellikleri

  • Adreno 665 GPU
  • Dört kanallı paket üzerinde (PoP) daha yüksek hızlı LPDDR5 SDRAM
  • Adreno 1095 DPU
  • Geliştirilmiş Snapdragon Sensors Core Teknolojisi
  • Qualcomm’un yeni Güvenli İşleme Birimi (SPU250)
  • Harici 802.11ax, 2×2 MIMO, ve Bluetooth Milan
  • Aqstic Audio teknolojisi (WCD9380 ve WCD9385 codec bileşeni) ile düşük güçle yüksek ses sistemi

Bildiğiniz gibi Snapdragon işlemciler mobil işletim sistemleri için Qualcomm tarafından geliştirilen çok kuvvetli işlemciler. Ancak diğer işlemci üreticileri de kendilerini oldukça geliştiriyor. Örneğin Snapdragon’un orta seviye modeller için geliştirdiği Snapdragon 765G MediTek’in Dimensity 1000L işlemcisi karşısında ezildi. Aşağıdaki listede AnTuTu puanı en yüksek yonga setleri sıralandı. İsterseniz piyasadaki en iyi orta seviye yonga seti hangisi haberimizden öğrenebilirsiniz.

AnTuTu puanı en yüksek 10 orta seviye işlemci !