Snapdragon 875 için tarih verildi! Telefon fiyatlarını arttıracak canavar geliyor!

Snapdragon 732G

Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 875 için tarih verildi. Android telefonları pahalandıracak bu yonga seti çok yakında bizlerle olacak.

Qualcomm, geleneksel olarak her Aralık ayında Maui’de Snapdragon Teknoloji Zirvesi düzenliyor. Ancak COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl sanal bir etkinlik olacak. Şirket, 1-2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan dijital etkinliğe davetiyeler gönderdi. Bu etkinlikte Android dünyasının en güçlü yonga seti Snapdragon 875 tanıtılacak.

5G teknolojisi firmalar için birkaç yıldır büyük bir odak noktası oldu. Artırılmış performansın yanı sıra, Snapdragon 875’e eklenmesini bekleyebileceğiniz bir şey de entegre 5G modemdir. Ancak şimdilik bu modem hakkında en ufak bir detay bulunmuyor.

Etkinlikte 5G‘nin yeni teknolojileri, Snapdragon XR2 yonga seti ve ARM tabanlı PC’ler için Snapdragon 9cx hakkında yeni bilgiler göreceğiz gibi görünüyor. Ayrıca giyilebilir teknolojiler için muhtemelen yeni Snapdragon Wear yonga seti de bu etkinlikte gösterilecek.

HMD Global Google ve Qualcomm’dan rekor yatırım aldı!

Snapdragon 875’e geri dönecek olursak, Snapdragon 865 Plus’tan 100 dolar daha maliyetli olacak bu yonga seti akıllı telefonların fiyatlarını arttıracak. Yani 2021’de artık psikoloji sınır olan 999 dolar bandı aşılacak. Amiral gemisi modeller muhtemelen önümüzdeki yıl 1.099 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

Snapdragon 875

Android telefon üreticileri bu maliyet artışını düşürmek için çeşitli yollar izleyebilir. Misal, Apple, iPhone 12 modelleri ile hem şarj adaptörü hem de 3.5mm kulaklıkları kutu içeriğinden kaldıracak. Buna benzer bir strateji Android cephesinden de gelebilir.