YouTube Music için beklenen özellik geldi!

YouTube Music

YouTube Music için kullanıcıların uzun zamandır beklediği Bluetooth üzerinden ses aktarma özelliği nihayet geldi. İşte detaylar.

Google, Premium olmayan kullanıcıların kendi müziklerini akıllı hoparlörlere ve diğer Chromecast özellikli cihazlara aktarmasına izin vermek için YouTube Music’i güncelledi. Daha önce bu özellik maalesef ki yalnızca YouTube Music Premium aboneleriyle sınırlıydı.

Yeni güncelleme ile Premium için ödeme yapmayan müşteriler diledikleri müzikleri artık Chromecast destekli cihazlara aktarabilecek. Chromecast üzerinden ses sisteminde müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için bu özelliğin bu denli geç sunulması da oldukça düşündürücü. Ses aktarmak için kullanıcıların ödeme yapması oldukça garip. Neyse ki Google bu sorunu ortadan kaldırdı.

Android 12 bakın hangi özellikle gelecek!

Güncelleme ile ek olarak, YouTube Music kullanıcıları kişisel oynatma listelerini oynatmak için artık Google Asistan’ı kullanabilecek. Örneğin, kendi “antrenman oynatma listeniz” varsa, Asistan’a bunu YouTube Müzik’te çalmasını söyleyebileceksiniz. Daha önce Asistan, özel oynatma listeleriniz yerine YouTube Müzik’teki birçok oynatma listesinden birini oynatıyordu.

YouTube Music

Apple Music, Spotify ve Tidal kadar yenilik sunmayan YouTube’un müzik platformunun daha 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. YouTube’daki klipleri şarkı olarak sunmak kaliteli müzik sunma anlamına gelmiyor. Kullanıcılara için yüksek çözünürlüklü ses ve her hafta güncellenen listeler çok önem taşıyor. YouTube’un bu alanda rekabet edebilmesi için uygulamasını sil baştan çekmeli ve klipleri ses dosyası olarak oynatmak yerine yüksek kalitede müzik sunması gerekiyor. Aksi durumda yerinde sayar durur.