Snapdragon 845 Android telefonlar iPhone X’dan daha hızlı

snapdragon 820 vs apple a9

Snapdragon 845 Android telefonların iPhone 8 ve iPhone X modellerinde kullanılan modemden daha hızlı olduğu ortaya çıktı. Snapdragon 845 Android telefonlar indirme hızlarında iPhone X’a fark atıyor.

Apple, 999 dolarlık iPhone X modelinde Apple A11 Bionic yonga setine yer vermişti. Hatırlarsanız, Samsung geçtiğimiz günlerde iPhone X‘un modemine gönderme yapmış ve Galaxy S9‘un daha hızlı olduğunu vurgulayan bir video yayınlamıştı. Bugün ise Samsung’un bu iddiasının doğru olduğu ortaya çıktı.

Snapdragon 845 daha hızlı!

Qualcomm’un Snapdragon 845 yonga setine sahip istisnasız tüm Android telefonların iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X‘dan daha hızlı olduğu ispatlandı. AT&T’nin verilerine göre; Snapdragon tabanlı telefonların iPhone X’daki Intel modemden tam yüzde 192 daha hızlı olduğu açıklandı. Bu veriler en kötü baz istasyonlarından elde edilmiş.

Samsung son reklamlıyla Apple ile dalga geçti! (Video)

Diğer stabil verilerde ise; AT&T‘de yüzde 64 ve T-Mobile‘da ise yüzde 68 Snapdragon’un Apple  yonga setlerinden daha hızlı olduğu ortaya çıktı. Apple’ın LTE yatırımındaki hatalar iPhone X’un bile rakiplerinin gerisinde kalmasına neden olmuşa benziyor.

Snapdragon 845

Qualcomm ile arası açılan Apple’ın, bu yıl tanıtılacak olan iPhone modellerinde de Intel modemlere yer vermesine neden olacak. Bu yüzden bu fark 2019’da da açılacak gibi görünüyor.