Qualcomm yeni bir SD 810 faciası daha yaşayabilir

qualcomm

#İŞBİRLİĞİ

Yonga seti denildiğinde hiç şüphesiz ilk akla gelen isimlerden birisi de Qualcomm. Qualcomm’un geliştirdiği yonga setlerinin ne derece başarılı olduğu elbette tartışmaya açık bir konu. Fakat bu şirketin zamanında pek çok akıllı telefon üreticinin kaderi ile oynadığını da unutmamak gerekiyor.

Qualcomm, HTC ve Sony’i zora soktu

Qualcomm tarafından geliştirilen yonga setlerinden birisi olan Snapdragon 810, 2015 yılında kullanıma sunulmuştu. 2015 yılında satışa sunulan üst segment modellerin bir çoğunda kullanılan SD 810 yonga setinin bazı serileri, üreticiler için büyük sorunlar teşkil etti.

2014’te One M8 modeli ile büyük başarı yakalayan HTC, 2015 yılında satışa sunduğu One M9 modelinde SD 810 yonga setini kullanmıştı. Qualcomm’un HTC’ye sattığı yonga setlerinin ısınma sorunu yaşaması, Tayvanlı üretici için büyük sorun haline geldi.

Sony’de HTC ile aynı kaderi paylaştı. Qualcomm’un Snapdragon 810 yonga setini kullanan Sony modellerinin ısınma ve performans sorunları yaşaması, Japon teknoloji devinin itibarına da olumsuz yönde etki etti. Şimdiyse Qualcomm’un SD 810 ile yaşadığı olumsuzlukları SD 845 ile de yaşayabileceği gündemde.