Snapdragon 815 Isınma Sorunlarını Unutturacak

Snapdragon 815

Önümüzdeki aylarda telefon üreticilerine sunulacak olan Snapdragon 815, öncülünde yaşanan aşırı ısınma sorunlarını unutturacak kadar iyi görünüyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülen üst düzey akıllı telefonların bir numaralı işlemci tercihi olması beklenen Snapdragon 810‘dan beklentiler oldukça yüksek olsa da, işlemcinin üretim aşamasında karşılaşılan sorunlar birçok önemli telefon üreticisinin farklı alternatifler aramasına neden oldu ve Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm’u oldukça zor bir durumla karşı karşıya bıraktı.

Snapdragon_815

Ancak bu beklenmedik aksilikten bir an önce sıyrılmaya hazır görünen Qualcomm, akıllı telefon pazarındaki yerini geri kazanmasını sağlayacak yeni işlemcisi üzerinde şimdiden çalışmalara başladı. Üstelik önümüzdeki aylarda çıkması beklenen Snapdragon 815 adlı bu yeni işlemci şimdiden performans testlerine tabi tutulmaya başlandı ve alınan ilk sonuçların oldukça olumlu olduğu söyleniyor.

Snapdragon 815‘i kendisinden önce gelen Snapdragon 810 ve Snapdragon 801’e karşı test eden Qualcomm, piyasadaki en güçlü mobil oyunlar arasında yer alan Asphalt 8 Airborne oynanırken belirlenen bu test sonuçlarını teknoloji dünyasıyla paylaştı. Qualcomm tarafından yayınlanan bu test sonuçlarına bakılacak olursa Snapdragon 815, aşırı ısınma sorunlarıyla boğuşan Snapdragon 810’un yaşadığı bu aksilikleri unutturacak gibi görünüyor.

Windows 10’un Daha Hızlı Güncellenmesi İsteniyor